Akaryakıtta en ucuzu tercih edin

Akaryakıtta en ucuzu tercih edin

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarını her an takip ettiklerini belirterek, “Hiçbir akaryakıt firmasının fiyatları suiistimal etmesine müsaade etmeyiz.

 Vatandaş akaryakıtını bulabildiği en ucuz yerden alsın. Tüketici davranışları bizim için önemli ölçü” dedi. Yılmaz, akaryakıtta fiyatları petrol ile birlikte işçilik maliyetleri ve vergilerin belirlediğini söyledi

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in başkanlığındaki ekibi kabul etti. Yılmaz, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Serdar Arseven, Şakir Kurter, Ertuğrul ve Erkem Şahan’dan oluşan Yeni Akit ekibinin ziyaretinde petrol varil fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarını geriye çekip, çekmeyeceğine ilişkin tartışmalara açıklık getirdi. EPDK Başkanı Yılmaz, “Akaryakıt fiyatlarında belirleyen tek unsur varil fiyatındaki değişmeler değildir” dedi. Yılmaz konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş elbette iç piyasayı etkiliyor fakat bunu  motamot düşünmemek lazım. Böyle bir düşünce ekonominin kurallarına da aykırıdır. Ham petrol doğru,  ciddi bir maliyet kalemidir. Maliyetlerinden bir tanesi ham petrol, ikincisi işçilik maliyeti ve üçüncüsü de vergilerdir. Düşüş fiyatlara bir oranda yansıyor. Zaten geçen hafta iki kere akaryakıtta indirim oldu. Fiyatlarda herhangi bir olumsuzluk yok. Akaryakıt fiyatlarını gün be gün takip ediyoruz. Dağıtım şirketleriyle bu hususta olumsuzluk bir farklı uygulama, kanuna, mevzuata, EPDK’nın çıkarlarına ve vatandaşa aykırı bir husus gördüğümüz takdirde hemen müdahale ediyoruz. Bütün tüketicilerimiz müsterih olsun. Faaliyetlerimiz tüketiciyi korumaya yönelik. Herhangi bir dağıtım şirketinin suiistimal etmesine müsaade etmeyiz.”

TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI ÇOK ÖNEMLİ

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Akaryakıt bayilerinde satılan bütün akaryakıt ürünlerinin güvenli olduğunu belirterek, tüketicilere en uygun fiyattan alım yapma tavsiyesinde bulundu. 

Yılmaz bu konuda şunları söyledi: “Tüketicilerimizden şöyle bir beklentim var. Davranışlarını kesinlikle fiyatlara göre yapsınlar. Bizi destekleyen en büyük şey tüketicinin davranışlarıdır. Türkiye’deki EPDK’nın lisans vermiş olduğu herhangi bir akaryakıt istasyonunun gönül rahatıyla tüm akaryakıtlarını alabilirler. Bir kuruş iki kuruş deyip vazgeçmesinler. Bir kuruşun maliyeti yaklaşık 300 milyon, dolayısıyla tüketicilerimiz hangi şirkette bir kuruş ucuzsa ondan alsınlar. Tüketicilerimiz bilinçli davranırlarsa şirketlerde davranışlarını ona göre ayarlayacaklar.  Bir istasyona kaçak bir ürün, vergisiz bir ürün devletin bilgisi dışında bir ürün girdiği takdirde bunu anında tespit edebiliyoruz dolayısıyla akaryakıt fiyatı ucuzsa o ürün kötüdür diye bir şey yok. Marker’in hemen hemen üç ayda bir genetikleri değişiyor. Şifreleri değişiyor. Bunu ne zaman değiştiğini kimse de bilmiyor. Taklitli de yapılamıyor. Tüketicilerimiz nerede fiyat daha ucuzsa oradan gönül rahatıyla akaryakıt alabilirler.”

Bu arada EPDK basında çıkan elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

BİR İKİ KURUŞ DEYİP VAZGEÇMEYİN

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Tüketicilerimiz bir kuruş iki kuruş deyip vazgeçmesinler. Bir kuruşun maliyeti yaklaşık 300 milyon, dolayısıyla tüketicilerimiz hangi şirkette bir kuruş ucuzsa ondan alsınlar. Tüketicilerimiz bilinçli davranırlarsa şirketler de davranışlarını ona göre ayarlayacaklar. Biz, Türkiye’nin her yerindeki akaryakıt istasyonlarını yedi yirmidört online gözetleyebiliyoruz.  Bir kuruşun maliyeti yaklaşık 300 milyon lira” dedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.