Ak Parti Nakşi, Nurcu ve Milli Görüş koalisyonudur

Ak Parti Nakşi, Nurcu ve Milli Görüş koalisyonudur

Yıldırım: Türkiye İslamcılığı, hiçbir zaman şiddete bulaşmadı

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. Ergün Yıldırım, "Ak Parti siyaseti Nakşilerin, Nurcuların, Milli Görüş'ün ve İslamcıların üzerinde uzlaştığı bir koalisyona dönüştü" dedi.

Yeni Şafak'taki yazısında Türkiye İslamcılığının, hiçbir zaman şiddete bulaşmadığını belirten Yıldırım, "Her zaman dinamizmini aktaracağı insani, entelektüel ve demokratik kanallar buldu. Milli Görüş'e bakın ya da dünün radikal İslamcılarına! Hepsi de birikimlerini bu ülkenin entelektüel, akademik ve demokratik siyasetine kanalize ettiler. Türkiye'yi birikimleriyle yeniden ihya ve ıslaha yöneldiler. Ak Parti siyaseti Nakşilerin, Nurcuların, Milli Görüş'ün ve İslamcıların üzerinde uzlaştığı bir koalisyona dönüştü. İslamın dinamizmi burada merkezileşti. Türkiye'nin kalkınma ve demokratikleşme motivasyonu haline geldi. Gülen örgütü buradan koptu ya da dışlandı. Çünkü bu koalisyonu tekeline alma cüretkarlığına girdi" şeklinde yazdı.

Türkiye İslamcılığının şiddete tapan, sufi karşıtı ve IŞİD'çi gösterildiğine vurgulayan Yıldırım, "Ak Parti'yi selefilik, şiddet ve İslamcılıkla tanımlıyorlar. Bunu da HDP'li ve Türk soluyla beraber yapıyorlar. Bunun tek bir açıklaması var: İttifak! Evet, ortada bir siyasal ittifak var. Nasıl ki Nakşiler, Nurcular ver İslamcılar Ak Parti etrafında kümelenmiş ve bir hat ortaya çıkmışsa öte yandan da Gülen örgütü, HDP'liler/PKK'lılar, Türk solu ve beyaz Türkler de ele el tutuşmuş bulunuyorlar. Bu iç siyasetteki ittifakın en büyük sahibi uluslararası güçlerdir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum