AK Parti Ayasofya'yı açmadı iktidarı kaybetti

AK Parti Ayasofya'yı açmadı iktidarı kaybetti

Kendilerine de haber verildi. “Eğer açmazlarsa iktidarı kaybedecekler diye…”

Risale Haber-Haber Merkezi

Mehmet Ali Bulut, AK Parti'nin Ayasofya'yı açmadığı için iktidarı kaybettiğini ileri sürdü.

Haber 7'deki yazısında Türkiye'nin artık Batının boyunduruğu altında kalmak istemediğine dikkat çeken Bulut, bu durumun batının işine gelmediğini, Sevr ve Lozan ile bize dayatılmış bazı siyasi ve manevi ambargolardan kurtulmak istediğinin hissedildiğini söyledi.

Bulut, "Batı uzun süre, Türkiye’yi bu tür hamleler yapmaktan caydırabildi. İşte hemen burnumuzun dibindeki bir mesele; Ayasofya’nın açılması meselesi! AK Parti, seçimlerden önce Ayasofya’yı ibadete açabilseydi, seçimi kazanırdı. Kendilerine de haber verildi. “Eğer açmazlarsa iktidarı kaybedecekler diye…” Efendim konjonktür müsait değilmiş! İşte o konjonktür dedikleri şey, o hegemonyanın siyasiler arasındaki adıdır…" dedi.

Bulut yazısını şöyle sürdürdü

"Ama artık galiba onlar da biliyorlar ki Türk halkını, istikbalini istemekten vaz geçiremeyecekler. Batının boyunduruğu artık bu millet ar geliyor zira!  Milleti bundan vaz geçirmek için onu kendi coğrafyasındaki –yine kendi eserleri olan- problemlerle boğmak istiyorlar. Sınırlarımızın içinde ve dışında sayısız hadiseler meydana geliyor. Bağımsız ve onurlu bir ülkeyi harekete sevk edecek, “yeter be!” dedirtecek bir yığın olay yaşanıyor.  Türkiye’yi de İslam dünyasının içinde boğulduğu atmosfere sokmak istiyor. Bunu ırakta denediler olmadı. Suriye konusunda da tutmadı. Ama her iki olayda da gerçek zarara uğrayan hep Türkiye ve Türkler oldu."

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum