Aileler sabah namazında buluştu

Aileler sabah namazında buluştu

Mevlid-i Nebi Haftası değişik etkinliklerle kutlanmaya devam ederken sabah namazı buluşmaları kapsamında aileler bir araya geldi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle "Ailece Sabah namazında Buluşuyoruz" etkinliği düzenlendi.

Mehmet Zahit Kotku Camii'nde bir araya gelen ailelere çocuklarına camide çorba ikram edildi. Namaz öncesi Hafız Hüseyin Kandemir tarafından Fetih suresi okundu. Hep birlikte kılınan namazın ardından ikram edilen çorbalar içildi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vessellem) ve O'nun getirdiği dinin daha iyi anlaşılması ve yaşanması için Kur'an ve sünnet bütünlüğünün elden bırakılmaması gerektiğine vurgu yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, sünneti yok sayan anlayışlardan uzak durulması hususunu hatırlattı.

"Çocuklarınızı 7 yaşında namaza alıştırın"

Sabah namazını camide ve cemaatle kılmanın önemine değinen Taşçı, "Peygamber Efendimizin Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir sabah namazı buluşması icra edelim dedik. Bugün kardeşlerimizle, çocuklarıyla, aileleriyle beraber Mehmet Zahid Kotku Camimizde bir de çorba ikramında bulunmak suretiyle Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir faaliyeti icra ettik. Biz bunu rutin bir şekilde Ulu Cami'de her cumartesi yapıyoruz. Bu; gençlerimizin, çocuklarımızın, ailelerimizin sabah namazlarına başlamalarına, sabah namazına gelmelerine, ibadette, namazlarında müdavim olmalarına vesile oluyor." dedi.

Bu tür programlarla çocukları ve gençleri ibadetlere hazır hale getirmeye ve Allah'a kul olmaya alıştırmaya çalıştıklarını belirten Taşçı, "Bizim bütün bu çalışma ve gayretlerimiz gençlerimizi, çocuklarımızı ve yavrularımızı hem namaza hem camiye hem de ibadetlerine alıştırma hedef ve gayesidir. Çünkü Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem) 'Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı emredin. 10 yaşına geldiklerinde mutlaka kılsınlar.' buyurmak suretiyle çocuklarımızın 10 yaş ile beraber namaza alışmaları gerektiğini bize emrediyor. Biz de onları namaza, camiye, ibadete alıştırmak ve Allah'ı sevmeleri için Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in yoluna tâbi olup onu sevmeleri için elimizden gelen her türlü imkânı kullanıyoruz. Bugün de burada böyle bir hayra vesile olalım dedik. Kardeşlerimiz öyle bir hazırlık yapmışlar, Allah onlardan razı olsun. Rabbim ömrümüz boyunca bütün hayatımızı kendi rızası doğrultusunda istihdam eylesin diyorum." ifadelerini kullandı.

"Herkesi camiye bekliyoruz"

Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı Halit Kısa, tüm Müslümanları ailece Camiye beklediklerini söyleyerek, "Bu mübarek mekânda, bu mübarek sabahta aileleriyle, çoluk çocuğuyla beraber camimize gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir uygulama. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in doğumunu anlamak, idrak etmek, O'nun sünnet-i seniyyesine tabi olmak bir şereftir bizim için. '7 yaşında çocuklarınızı namaza alıştırın.' hadisi doğrultusunda ailelerimiz çocuklarıyla beraber camiye geldiler. Anneler, babalar, çocuklar beraber geldi. Tekrar hepsine teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın devam etmesinden yanayız. Camiyi hiç görmeyen çocuk camiye geldiği zaman gözleri açılıyor, sağa, sola bakıyor bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Çocukları, gençleri, bayanları bekliyoruz, hepsine kapımız açıktır." dedi.

Camiye çocuklarıyla beraber gelen bir vatandaş, "Sabah namazına ailece geldik, çok güzel oldu. Çocuklarımızın namaza alışmaları ve Peygamber Efendimiz'in hadisi doğrultusunda daha güzel bir hayat ve gelecek nesiller oluşması için bir araya geldik." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.