"Aile Filmleri Festivali" başlıyor

"Aile Filmleri Festivali" başlıyor

Ailece izlenebilecek filmlerin yaş farkı gözetmeksizin sunulacağı ''1. Uluslararası Aile Filmleri Festivali'', yarın Ankara'da başlayacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile bütünlüğünün korunması ve güçlenmesi konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeni bir çalışmaya imza attı.

Bakanlık bu kapsamda, ailenin önemi konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla ilk kez düzenlenecek ''Uluslararası Aile Filmleri Festivali''ni destekleyecek. 

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesinin de katkı sunacağı festival, 99 Medya'nın organizatörlüğünde gerçekleşecek.

Yaş farkı gözetmeksizin ailece izlenebilecek filmlerin sunulacağı festival, yarın Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılacağı törenle başlayacak. Festival, 24 Mayıs'a kadar sürecek.

Anadolu Ajansının (AA) da ''Global İletişim Ortağı'' olduğu festival açılışına, Hülya Koçyiğit, Salih Güney, Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimler de katılacak. 

''Kırmızı halı'' yerine ''beyaz halı'' töreni yapılacak

Festivalde, Türk cumhuriyetleri, İran, Japon, Hollywood, Bollywood ve Avustralya sinemalarından çok sayıda film izlenebilecek.

Festival bünyesinde resim, fotoğraf, tiyatro ve modern sanat dallarında etkinlikler yer alacak. Etkinlikler ve eğitimlerle gençlerin festivale aktif katılımları sağlanacak.

Açılış törenlerinde dünya genelinde yapılan ''kırmızı halı töreni'' yerine, bu festivalde ''beyaz halı töreni'' düzenlenecek. Açılışa özel olarak klasik otomobillerden oluşan kortej eşliğinde Cer-Modern'e gidilecek.

Kadın mahkumlardan da katkı

Festivale, cezaevindeki kadın mahkumlar da katkı sağladı. Festivale ait maskot ve semboller mahkum kadınlarca hazırlandı.

Yurtlardaki çocukların festivale aktif katılımları ve böylece sosyal hayatla bütünleşmelerinin sağlanması için kapsamlı çocuk etkinlik programları oluşturuldu. 

Festival, engellilerin de aktif katılımına imkan sağlaması açısından önem taşıyor. Festivaldeki bazı filmler, Saray Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi, Gazi Yurdu ve 75. Yıl Huzurevinde gösterilecek ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festival mekanları arasında Cer Modern Sanatlar Merkezi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Gölge Gösteri Merkezi, Gençlik Parkı Kültür Merkezi, Kızılırmak Sineması, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, La Galeria Türk-Rus Dostluk Evi, Sincap Çocuk Tiyatrosu, Ankara Çağdaş Sanat Tiyatrosu, Bombus Sanat Merkezi, Tiyatro Tempo yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.