Aile danışmanlığı vurgunu

Aile danışmanlığı vurgunu

"Memuriyet garantili iş" diye pazarlanan aile danışmanlığı kursları vurgun kapısı oldu. Binlerce kişi boş vaatlerle dolandırılınca bakanlık harekete geçti

Türkiye'de yeni bir uygulama olan "aile danışmanlığı" ile ilgili sertifika programları düzenleyen kursların "iş ve memuriyet" vaat ederek kursiyer toplaması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, söz konusu kurslarla hiçbir ilgisinin olmadığını, sertifika alan kimseyi "memur" ya da başka bir pozisyonda istihdam etmediklerini açıkladı. 

3 BİN TL ÜCRET 

Logosunun reklamlarda kullanıldığını tespit eden bakanlık, hukuksal işlem başlatacağını da bildirdi. 3 bin liranın üzerinde ücretlerle kursa gidip, hayalleri boşa çıkan insanlar bakanlığı arayarak, "Bize iş garantisi vaat ettiler. Bakanlıkta direkt işe alınacağımızı söylediler" şikâyetini iletti. Vatandaşları uyaran bakanlık, "Başlattığımız "Aile Sosyal Destek Programı- ASDEP" çevresinde zorunlu aile danışmanı alınacağı yanlış bir yorumdur. ASDEP kapsamında istihdam edilecek personele "aile sosyal destek görevlisi" denilecek, Bu kişiler kadro karşılığı istihdam edilmeyecek ve işe alımda aile danışmanlığı sertifikası zorunluluğu bulunmayacaktır" denildi. 

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.