Ahmet Yıldız: Bedri Gencer demagoji yapıyor

Ahmet Yıldız: Bedri Gencer demagoji yapıyor

Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Gencer'in son yazısına cevap verdi.

Risale Haber - Haber Merkezi

Geçtiğimiz haftalarda Prof. Dr. Bedri Gencer'in Star Açık Görüş’te yazdığı bir yazıyla başlayan tartışma devam ediyor. Gencer İslamcılık konusunda Nurculuk ve Nurcular meselesinde de fikir beyan etmişti. Risale-i Nur camiasından gelen cevaplar üzerine aynı gazetede yayınlanan son yazısında Gencer, "Nurcu kardeşlerine saldırmak" istemediğini, amacının "Nurculuğa ilişkin riskli hakikati ortaya koymak" olduğunu ifade etse de; Gencer'in yazısı "taraflı ve gerçeği yansıtmadığı" şeklinde eleştiri almaya devam ediyor. 

Diğer yandan Gencer'in ilk yazısından sonra tartışmaya dahil olan Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Gencer'in son yazısına cevap verdi. Sosyal Medya sitesi twitter hesabından paylaşım yapan Yıldız, şunları kaydetti:

Hani Necip Fazıl, treni kaçırınca, soranlara "kovdum, gitti" diyor ya. Bedri Gencer de bu tavrı sürdürüyor. Hakikate saygısı kendi doğrusuyla sınırlı. Kendisine açtığı sınırsız kredi, cömertçe bahşettiği “hamiyet”inden kaynaklanıyor. Zavallı muhatapları ise lağım fareleri. Derdi, rahatsız edip uyuyanları uyandırmak, ihlasla hakikate şahitlik yapmak olsa keşke. Sekter bir kafa fıkhen “sefih”tir. Kullandığı dil, ilzam-iskat dili ama “ikna” dilini kullandığını söyleyecek kadar demagojik. Beyefendi nasıl “dolmuşsa,” bulduğu her şeyle ateş ediyor. Odağı yok. Bunu da ilmi tartışma ve uyarı adabı olarak takdim ediyor. "Efradını cami ağyarını mani türden" bir kibrin banallaşması örneği. Allah tüm müminleri korusun.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum