Ahmet Aytimur Ağabey dualarla uğurlandı

Ahmet Aytimur Ağabey dualarla uğurlandı

Önceki gün Hakkın rahmetine kavuşan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Ahmet Aytimur ağabey dualarla defnedildi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Fatih camiinde kılınan ikindi namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez cenaze namazını kıldırdı. Aytimur ağabeyin Bediüzzaman Hazretlerinin varislerinden biri olduğunu hatırlatan Görmez, cemaate “haklarınızı helal ediyor musunuz” sorusunu yöneltti. Büyük bir kalabalık cemaatin iştirak ettiği namazda “helal olsun” sesleri semayı kapladı. 

Aytimur'un Bediüzzaman'ın talebelerinden biri olduğunu ve bu talebelerden birini daha son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını belirten Görmez şöyle konuştu: "Hayatını iman hakikatlerine adamış Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden birini daha ebediyete uğurluyoruz. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Bu mektebin talebelerinin önemli bir özelliği mahfiyettir. İhlas ve samimiyettir. Hiç bir zaman bu mirası kendi şahısları için, kendi şöhretleri için asla kullanmamış olmalarıdır. Cenab-ı hak bizleri de hiç bir zaman ihlas ve samimiyetten ayırmasın."

Aytimur ağabeyin cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığına taşındı. Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinin metfun olduğu alanda, Tahiri Mutlu ağabeyin yanına defnedildi.

Cenazeye yurt dışından ve Türkiye’nin dört bir yanından sevenleri ile Bediüzzaman Hazretlerini talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı ağabeyler de katıldı.

Foto galeri için tıklayınız

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum