Ahmet Akgündüz: Erdoğan'ı destekliyorum ama yalakası değilim!

Ahmet Akgündüz: Erdoğan'ı destekliyorum ama yalakası değilim!

Akgündüz, sözlerine Risale-i Nur'dan iki paragraf da ekledi

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, kendisine yalan ve iftira atıldığını belirterek bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini, ona "siyasi müceddit" dediğini hatırlatan Akgündüz, "Ancak Tayyib Beyi desteklemeyi yalakalık derecesine çıkaran insanlardan değilim" dedi.

Sözlerine Risale-i Nur'dan iki paragraf da ekleyen Akgündüz'ün açıklaması şöyle:

Maalesef bir kısım yalakalar, Akgündüz'ün Cumhurbaşkanımıza muhalefet ettiği ve meşveret kararlarına riayet etmediği yalan ve iftiralarını neşrediyorlar.

Hakikat şu ki; Akgündüz, bütün tenkitlere rağmen Tayyib Beyin bu asrın siyasi müceddidi olduğunu ilan etmiş ve desteklemiştir. Ancak Tayyib Beyi desteklemeyi yalakalık derecesine çıkaran insanlardan değilim. Elbette ki, bir İslam alimi olarak, Tayyib Bey'in varsa Şeri'ata ve ahlaka aykırı tasarruflarına ilmen ve fikren muhalefet ettim ve etmeye de devam edeceğim. Benim Kur'an'dan ve Üstadımdan aldığım ders budur.

Lütfen şahısları birbirinin yerine koymadan (zira bana göre Tayyib Bey, bir İslam kahramanıdır) okuyunuz:

"İşte bu hakikata binaendir ki; Ayasofya'yı puthane ve Meşihat'ı kızların lisesi yapan bir kumandanın keyfî kanun namındaki emirlerine fikren ve ilmen tarafdar değiliz ve şahsımız itibariyle amel etmiyoruz. Ve bu yirmi sene işkenceli esaretimde eşedd-i zulüm şahsıma edildiği halde siyasete karışmadık, idareye ilişmedik, asayişi bozmadık. Yüzbinler Nur arkadaşım varken, asayişe dokunacak hiç bir vukuatımız kaydedilmedi." (Şualar, 394-395)

"Yalnız fikren muhalefet bir suç olmaz. Hükûmet ele bakar, kalbe bakmaz. Ve bilhâssa vatan ve millete zararsız, çok hizmeti ve faidesi bulunan ve sonra hayat-ı içtimaiyeye karışmayan ve tecrid-i mutlakta yaşattırılan ve eserleri âlem-i İslâmın en mühim merkezlerinde kemal-i takdir ve tahsin ile karşılanan bir adam hakkında bu pek acib ve asılsız." (Şualar, 386)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum