Ahmet Akgündüz: Bazı dindarlar gibi Atatürk'e rahmet okumam!

Ahmet Akgündüz: Bazı dindarlar gibi Atatürk'e rahmet okumam!

Dindarlar arasında başlayan Atatürkçülük modasına bir tepki daha

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, "son zamanlarda bazı İslam alimleri ve dindarlar, Mustafa Kemal konusunda garib beyanlarda bulunmaktadır" dedi.

M. Kemal'e rahmet okumam

"Ölmüş bir kimsenin aleyhinde konuşmam; hakaret de etmem. Ancak bu beyanlara da katılmam ve rahmet de okumam. Hesabını Allah'a versin derim" diyen Akgündüz, Mustafa Kemal'in 1927’de yayınlanan Nutuk’taki sözlerini hatırlattı:

"Efendiler! Bütün beşeriyetin, tecrübe, ma’lûmât ve tefekkürde te’âlî ve tekemmülü, Hristiyanlıktan, Müslümanlıktan, Budizmden sarf-ı nazar ederek (dikkat ederseniz Yahudilikten bahsetmiyor) basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak hale konulmuş âlemşümul sâf ve lekesiz bir dinin te’essüsü ve insanların şimdiye kadar kavgalar, levsiyât, kaba arzu ve iştihâlar arasında bir sefâlethânede yaşamakta olduklarını kabul ederek bütün vücudları ve zekâları zehirleyen ufunet tohumlarına galebe etmeğe karar vermesi gibi şerâ’itin husûlünü müstelzim olan bir cihânşümûl ittihâdî hükümet tahayyülünün tatlı olacağını inkâr edemeyiz." (Gazi Mustafa Kemal, Nutuk, Ankara, 1927, sh. 509).

Ayasofya'yı puthane yapan bir kumandan!

Akgündüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın sonuna ise Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Şualar'daki bir cümlesini ekledi:

"Ayasofya'yı puthane ve Meşîhat'ı kızların lisesi yapan bir kumandanın keyfî, kanun namındaki emirlerine fikren ve ilmen taraftar değiliz ve şahsımız itibariyle amel etmiyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum