Ahlat‘ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Ahlat‘ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası tüm yurtta olduğu gibi Bitlis‘in Ahlat ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ahlat İlçe Müftülüğü‘nün düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası programı, Kültür Sarayı konferans salonunda yapıldı. Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İl Müftüsü İmran Kılıç, İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. İlahi ve tasavvufi müziği ve Kur‘an tilavetinin okunmasıyla devam eden programda, Ahlat İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Levent Kardoğan Veda Hutbesi‘ni Arapça okuyarak izleyenleri duygulandırdı.

İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve İl Müftüsü İmran Kılıç‘ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül, Peygamber Efendimizin tüm insanlık için gönderildiğini, çok şefkatli ve merhametli biri olduğu anlattı.

Daha sonra hutbe, şiir ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken, programa katılanların tümüne ise gül ve kitap dağıtıldı.
Dikkathaber