Ahırı sanat galerisine dönüştürdü

Ahırı sanat galerisine dönüştürdü

Kapadokya bölgesinde Mükremin Tokmak isimli turizmci satın aldığı kaya oyma evin, ahır olarak kullanılan giriş katını, çömlek ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

Türkiye'nin önemli turistik bölgelerinden Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Avanos'ta bir girişimci, satın aldığı 5 katlı kaya oyma evin ahır olarak kullanılan bölümünü, çömlek ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce 5 katlı kaya oyma ev satın aldığını belirten Sanat galerisinin sahibi Mükremin Tokmak, "Evin giriş katı ahır olarak kullanılıyordu. Burayı otel odası yapmaktansa kültürel amaçlı değerlendirmek istedim. Ahırı sanat galerisine çevirdim" diye konuştu.

“Kaya mekan olmasından dolayı özelliğini bozmadım”

Tokmak, 4 bölümden oluşan 160 metrekarelik mekânı küçük dokunuşlarla şık hale dönüştürdüğüne dikkati çekerek, "Kaya mekan olmasından dolayı özelliğini hiç bozmadım. Burayı ilk aldığım dönemde saman doluydu. Su ve nem oranı yüksek olduğu için uzun süren bir temizlik aşaması yaşandı. Buradaki oyukların tamamı, hayvanların yemlerinin konulduğu bölümler olarak kullanılmış. Çok müdahale yapmadan sade ve şık bir mekân haline getirdim" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.