Ahireti, Haşir Risalesi'nden dinleyen Hollandalı gazeteci ve papazın şaşkınlığı

Ahireti, Haşir Risalesi'nden dinleyen Hollandalı gazeteci ve papazın şaşkınlığı

Budist, Papaz, Humanist, Müslüman ve bir doktor ile "Ölüm ve Ötesi Haşir" üzerine söyleşi yapıldı

RİSALEHABER

Hollanda'da yayın yapan Algemeen Dagblad gazetesi "Ölüm ve Ötesi"ne dair farklı din temsilcilerinin görüşlerine başvurdu.

İslam'ın bakışını Rotterdam İslam Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Osman Celil anlattı. Risale-i Nur'dan Sözler kitabında yer alan 10. Söz Haşir Risalesi'nden bilgiler aktaran Celil'i dinleyen gazeteci şaşkınlığını gizleyemedi. 

Açıklamanın gazetede yer almasından sonra ise Celil'i arayan bir Papaz hem Kur'an-ı Kerim'i hem de Haşir Risalesi'ni okuyacağını belirterek, "son derece şaşırdığını ve bu kadar detaylı bilgiye nasıl sahip olduğunu"sordu.

Konuyu aktaran Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün sözleri şöyle:

HOLLANDANIN ÖNEMLİ GAZETELERİNDEN ALGEMEEN DAGBLAD ÖLÜM VE ÖTESİ HAŞİR KONULU BİR YAYIN YAPTI

Genel Sekreter yardımcımız Osman Celil ile irtibata geçen Algemeen Dagblad gazetesi "Ölüm ve Ötesi" Haşir konulu bir çalışma yayınlamak istediklerini ve bu konuda bilgi istediklerini bildirmişlerdi. 5 farklı inançtan kişiler ile yaptıkları söyleşileri 28 Ekim günü bölgesel olarak yayınladılar ve yakında da Ulusal olarak bütün Hollanda da yayınlamak istediklerini belirttiler. 

Gazeteci: Haşir konusunda inanılmaz bilgiler aldım

Budist, Papaz, Humanist, Müslüman ve bir doktor ile "Ölüm ve Ötesi Haşir" konusunda görüşmeler yaptılar ve Müslümanların bu konudaki görüşleri için daha önce üniversitemiz tarafından yayınlanan Bediüzzaman Hazretlerinin 10. Söz Haşir Risalesi isimli eserinden de faydalanarak konuyu anlatan Osman kardeşimiz daha anlatırken bile gazeteci; Haşir konusunda inanılmaz bilgiler aldığını, ilk defa bu kadar detaylı bir bilgiye sahip olduğunu belirtmiş, ölüm ve ötesinde kendisini ne beklediğini öğrendiğini, çok enteresan bilgilere ulaştığını söylemiş ve şaşkınlığını ortaya koymuştur.

Papaz: Bu kadar detaylı bilgiye nasıl sahip oldunuz?

Gazetede bölgesel olarak yayınlandıktan sonra bir çok olumlu geri dönüş alan bu yazımızı başka bir Papaz da okumuş ve hemen Osman kardeşimizin telefonuna ulaşmış ve en kısa zamanda hem Kur'an-ı Kerim ve hem Haşir Risalesi'ni okuyacağını bildirmiş ayrıca son derece şaşırdığını ve bu kadar detaylı bilgiye nasıl sahip olduğumuzu sormuştur. 

Özellikle Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Kur'an-ı Kerim'in ahiretin mukaddes bir haritası olduğu ve neredeyse 3'te 1'nin ahireti anlattığını belirtmemiz oldukça dikkat çekmiştir.

osman_celil1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum