Ağrı'da yüksek kesimlere kar yağdırıldı

Ağrı'da yüksek kesimlere kar yağdırıldı

Ağrı'da sağanağın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Ağrı'da sağanağın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren yağmurun ardından, yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Eleşkirt ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 433 rakımlı Kösedağ, beyaz örtüyle kaplandı. AA

Ağrı dağı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Ağrı Dağı, Ağrı ili sınırları içerisindedir. Yüksekliği 5137 metredir. Ülkemizin en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük volkanik dağı özelliğindedir.  Zirvesi dört mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı, volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı, çeşitli efsanelere konu olmuştur. Büyük tufandan sonra, Nuh’un Gemisi’ne ev sahipliği yaptığına inanılsa da Kuran-ı Kerim’de Nuh’un Gemisi’nin Cudi Dağı’na oturduğu belirtilir.

1950’li yıllarda havadan çekilen görüntülerde gemiye benzer şekilde oluşan kaya şekilleri bu inanışı kuvvetlendirmiştir. Ancak bir süre sonra, bu inanışın asılsız olduğu belirlenmiştir. Ağrı Dağı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Ağrı ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Dağın yüzde 35’lik bir kısmı Iğdır ili sınırları içerisinde, geri kalan yüzde 65’lik kısmı Ağrı ili sınırları içerisindedir. İran’ın 16 km batısında ve Ermenistan’ın 32 km güneyinde yer alır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.