Afrika'daki en etkin havayolu THY

Afrika'daki en etkin havayolu THY

THY Genel Müdürü Kotil, THY'nin Afrika'daki en etkili ve etkin havayolu olduğunu belirterek, "Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Afrika'daki en etkili ve etkin havayolu olduğunu belirterek, "Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'nin Afrika'ya neredeyse yarım asırdır uçtuğunu, son yıllarda ise Kuzey Afrika'ya yoğunlaştıklarını söyledi. 

Uçuş başlatmaktan en çok mutlu olduğu kıtanın Afrika olduğunu aktaran Kotil, bu kıtada uçuş noktalarını 4'ten 47'ye yükselttiklerini dile getirdi.

Kotil, son yıllarda Türkiye'nin Afrika'daki "büyük oyuncular" arasında yer aldığını, THY'nin de Afrika'ya bu doğrultuda yoğunlaşmaya başladığını söyledi.

Rakip havayollarına göre 20-30 yılın ardından Afrika pazarına girdiklerini ancak kısa zamanda rakiplerinin önüne geçtiklerini belirten Kotil, "Afrika'da en etkili, en etkin havayoluyuz. Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz. Çok büyük bir ağımız olduğundan Afrika'yı dünyaya bağlamada 10 bin alternatif sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kotil, Afrika biletlerinin çoğunun kıta dışında satıldığını belirterek, "Afrika'ya transit yolcu sayımız çok yüksek. Yurtdışına giden uçaklarımızın yarısı transit yolcuyken, Afrika'da ise bu oran yüzde 80'e kadar gelebiliyor" ifadelerini kullandı. 

"Afrika'yı, 'halkın yolu' yapıyoruz"   

Afrika sefer sayılarını arttırdıklarında daha önce uçan elit kesimin yanı sıra orta kesimin de uçmaya başladığını fark ettiklerini ifade eden Kotil, Afrika'yı "halkın yolu" yaptıklarını söyledi.

"Türkiye, her zaman Afrika'ya sahip çıktı"

Kotil, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Türklerin hiçbir zaman Afrika'nın hiçbir yerinde sömürgeci olmadıklarına dikkati çekerek, "Türkiye, her zaman Afrika'ya sahip çıktı. Zaten iş adamları bir araya geldiği zaman, 'Siz de beyazsınız ama biraz farklısınız' diyorlar" şeklinde konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.