Afrika'da dini parayla satın almaya kalktılar

Afrika'da dini parayla satın almaya kalktılar

Açlık ve sefalet ile boğuşan kara kıta Afrika'da, perde arkasında korkunç gelişmeler yaşanıyor.

Yüzyıllar boyunca Avrupalı devletler tarafından sömürülen, sonrasında açlık ve sefalet içerisinde kaderine terkedilen kara kıta Afrika'da bugünlerde bambaşka bir proje hayata geçiriliyor.

Varna Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim hayatına devam eden Nijeryalı öğrenci Sani Adeleye, insanların kanını donduran itiraflarda bulundu.

PROJENİN ADI 'HRİSTİYANLAŞTIRMA'

Dünya üzerindeki Müslüman nüfusun %17'sini topraklarında barındıran Afrika'da, Hristiyan misyonerler, insanlara para ve erzak teklif ederek din değiştirmelerini istiyor. Afrikalı insanların içerisinde bulundukları zor durumu fırsat bilerek bunu kullanan ve Hristiyanlığı yaymaya çalışan gruplar, insanlara 1000 dolar değerinde erzak ve giyecek yardımı vaadinde bulunuyor.

"AÇLIĞIN EN FAZLA YAŞANDIĞI BÖLGELERİ SEÇİYORLAR"

Sani Adeleye'nin açıklamalarına göre Hristiyan gruplar, özellikle açlığın en şiddetli yaşandığı bölgeleri seçiyorlar. Afrika'da köyleri tek tek dolaşan Hristiyan gruplar, İslâmiyet'ten vazgeçip Hristiyanlığı benimseyen köylerde kilise inşa ediyor ve köy sakinlerine yiyecek, giyecek yardımında bulunuyor. Benzer teklifin ailesinin yaşadığı köye de geldiğini ifade eden Adeleye; "Yaklaşık 15-20 kişilik bir grup olarak köye geldiler. Hepsi çok iyi giyimliydi ve güzel kokular sürmüşlerdi. Arabaları daha önce görmediğimiz kalitedeydi. Köylülere çağrı yaparak toplanmalarını istediler. İçlerindeki sözcü uzun bir konuşma yaptı. Bizlerin kardeşleri olduklarını ve bize yardım etmek istediklerini söylediler. Çocuklara lezzetli yiyecekler dağıttılar. Eğer onların kardeşleri olarak Hristiyanlığı benimsersek tüm köye yardım edeceklerini, köyü sefaletten kurtaracaklarını söylediler. Köyün neredeyse tamamı, açlığın pençesinden kurtulmak için bu teklifi kabul etti. Neden kabul ettiğini sorduğum bir kadın, 'Çocuğum ölüyor Sani, onun ölmesini istemiyorum' dedi. Ben ve ailem teklifi kabul etmedik. Bizim gibi teklifi reddedenler başka köye göç etmek zorunda kalacak. Ancak biliyoruz ki o Hristiyan gruplar o köylere de gelecek" diyor.

"YENİ HAÇLI SEFERLERİNİN HABERCİSİ"

Adeleye'nin anlattıkları akıllara tek bir şeyi getiriyor. Yeni bir haçlı seferi için yanıp tutuşan Hristiyanlar, lobi faaliyetlerine çoktan başlamış. Misyonerlerin yaptıkları bu çalışmalar, Afrikalı masum halkı vaatlerle kandırıp Haçlı ordusuna yeni savaşçılar kazandırma çabası olarak yorumlanıyor.

Ülkehaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum