Afrika'da bir kurban bin bayram

Afrika'da bir kurban bin bayram

Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği IBS bu sene Kurban Bayramı’nda kestiği Kurbanlarla Habeşistan’da bayramın neşe içinde yaşanmasına vesile oldu.

Derneğin Etiyopya’da hizmet verdiği farklı 5 medrese bölgesinde kesilen Kurbanlar Habeşli yetim ve yoksullara dağıtıldı. Kurban bayramı vesilesi ile Habeşistan’da onbinlerce kişi  IBS’e vekalet verilen Kurbanlarla bayramı bayram gibi yaşayabildi.

IBS’e vekalet vererek Habeşli Müslamanları sevindiren hayırseverlere teşekkür eden Dernek Başkanı Mehmet Sever, Kurbanın bu sene de örnek bir kardeşlik manzarasına vesile olduğunu ifade etti. 6000 Km uzaklıktaki Habeşli Müslümanların, Türkiye’deki Müslüman Kardeşleri tarafından hatırlanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Mehmet Sever, “Habeşli Müslüman kardeşlerimiz binlerce teşekkür ve dualarını gönderdiler, bu bayram döneminde onları unutmadığımız için çok mutlu oldular” dedi.

Kurban Bayramı dönemlerinin yıl içinde yapılacak faaliyetlerin planlanması açısından da çok önemli olduğunu belirten Mehmet Sever, Kurban bağışı yapan hayırseverlerin yıl içindeki yapılan bütün faaliyetlerde payları olduğunu söyleyerek, Hayırseverlerin Kurbanları vesilesi ile pek çok hizmetin planlanıp hayata geçirildiğini ifade etti.

IBS yıl boyunca Etiyopya’da Adak Kurbanı kesimlerine devam ediyor. Ayrıca Yetimler, eğitim, Su kuyuları, katarakt ameliyatları, gıda yardımları gibi faaliyetler de yıl boyunca sürdürülüyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.