Afiye Sıddıki'nin kız kardeşi: ABD'deki sinagog baskınında ailemizin bir ilgisi yok

Afiye Sıddıki'nin kız kardeşi: ABD'deki sinagog baskınında ailemizin bir ilgisi yok

Afiye Sıddıki'nin kızkardeşi Fevziye Sıddıki, ABD'nin Texas eyaletindeki bir sinagoga düzenlenen baskının, erkek kardeşleri tarafından düzenlendiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

ABD'nin Texas eyaletinde silahlı eylemci sinagogda haham dâhil 3 kişiyi rehine almış, daha sonra polis tarafından öldürülmüştü.

ABD'li yetkililerin yanlış bilgilendirmesi sonucu kamuoyunda olayın Afiye Sıddıki için, erkek kardeşi Muhammed Sıddıki tarafından yapıldığı öne sürülmüştü.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Sıddıki'nin kız kardeşi Fevziye Sıddıki, haberleri yalanladı.

Sıddıki, "Olayla bir ilgimiz yok. ABD basını ve sosyal medya trollerinin karalamalarından ibaret. Bu şekilde suçsuz insanları karalıyorlar. Tam da annemizin hasta olduğu bir dönemde bu iftirayı attılar. Afiye Sıddıki ve ailesinin adını bu şekilde kötüye çıkarmaya çalışanları kınıyoruz" dedi.

Sıddıki, "Afiye'nin kötü durumuna yönelik yetkililerin duyarsız kalması bazı insanları öfkelendiriyor ve Afiye'nin ve bizim onaylamadığımız şekilde tepki vermelerine yol açıyor." ifadelerini kullandı. 

Fevziye Sıddıki'nin yaptığı yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

Essalamün Aleyküm

Benim adım Dr. Fevziye Sıddıki, Dr. Afiye'nin kız kardeşiyim.

Bir rehin alma olayına benim ve Afiye'nin kardeşinin yanlış ve asılsız dedikodularla dahil edilmesi, söz konusu bir siyah, kahverengi veya Müslüman olunca nasıl Amerikan medyası ve sosyal medya trollerinin  herhangi bir delil olmadan hemen birisini suçlamaya başladığının diğer bir örneğidir.

Bu, masum birinin nasıl suçlu gibi gösterildiğinin ve masum Afiye'nin niçin hapis tutulduğunun göstergesidir.

Daha kaç kişinin yaşamını bu sorumsuz gazeteciler ve şeytanın temsilcileri mahvedecek?

Maalesef bu dedikodu, annemizin bir yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı ciddi bir şekilde hasta olduğu bir zamana denk geldi. Hem ben hem de suçlanan kardeşim zaten ıstırap içinde, annemizin bu kritik durumuyla meşguldük.

Bu imtihan zamanında sevenlerimizin gönderdikleri dualar ve dilekler ile gösterdikleri güven için minnettarlık duyuyoruz.

Burada eklemek isterim ki, Afiye'nin çektiği acılar ve hâlâ göğüs gerdiği zorluklar görmezlikten gelinemediği için Afiye'nin durumu gibi durumlar büyük destek almakta ve duygusal tepkilere neden olmaktadır.

Afiye'nin devam eden tutukluluğunun gittikçe büyüyen trajik bir sonucu, insanların sağduyu ve barışçıl tepkilerin etkinliğine karşı olan güvenlerini kaybetmeleri ve bundan dolayı bizim bu yöndeki ricalarımıza kulak vermemeleridir.

Bu nedenle, insanların ne bizim ne de Afiye'nin onaylayacağı bir tarzda öfkelerini ifade ettiklerini görüyoruz. İşte aşırıcıların etkili bir şekilde kullandıkları bu duygulardır. Keşke politikacılarımız ve aklı başında insanlarımız bunu ve ağır bir yanlışı düzeltme konusundaki tepkisizliklerinin nasıl birçok insanı büyük sıkıntılara soktuğunu fark edebilse.

Afiye'yi tanıyan ve seven bizler size bunu rahatlıkla söyleyebilir ki eğer Afiye kendi ismi kullanılarak kaçırma, rehin tutma, şiddet ve cinayetlerle övünen insanlar olduğunu bilseydi bundan büyük rahatsızlık duyardı. Aynı zamanda kurbanlar ve aileleri için de dua ederdi. Afiye, adaletsizliğin bizden talep ettiği bedeli iyi anlayan yeryüzündeki birçok insandan birisidir.

Bu olayı ve insanların olayı anlamadan masum Afiye'yi ailesini ve destekçilerini suçlamasını kınıyoruz.

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.