Afganistan'da Türkmenler eylem yaptı

Afganistan'da Türkmenler eylem yaptı

Afganistan'ın kuzeyinde yaşayan Türkmenlerden oluşan grup, yönetimde yeterince temsil edilmedikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Mezar-ı Şerif-Cevizcan karayolunu lastik yakarak trafiğe kapatan gruptakiler, "Türkmenler de Afganistan vatandaşı", "Türkmenlerin de hakkı verilsin" ve "Adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Eylemciler adına konuşan Abdul Samad Karim Harus, Afganistan hükümetinin, seçim döneminde ülkedeki tüm etnik grupların eşit hakka sahip olacağı konusunda vaatlerde bulunduğunu ancak verdiği sözleri tutmadığını savundu.
Afganistan'ın beşinci büyük etnik grubu olan Türkmenlerin hep arka planda tutulduğunu öne süren Harus, "Eğer merkezi hükümet seslerimizi duyarak isteklerimize karşılık vermezse gösterilerimizi daha da genişleterek devam edeceğiz" dedi.

Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani'nin 2014 Haziran ayında yapılan seçimle iktidara gelmesinin ardından kurulan yeni kabinede bir Türkmen bakan bulunuyor. Karzai hükümetinin aksine Gani yönetiminde ülke genelinde Türkmen vali bulunmuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.