"Afete toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir"

"Afete toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir"

Afet anlarında tedbirlerin önemli olduğuna dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül, "Afete toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir." dedi.

Gaziantep İl Afet Acil Durum Koordinasyon Toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu'nda ilgili kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımları ile Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremin olduğu güne denk gelen toplantıda, 9-10-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Kahramanmaraş merkezli yapılacak olan ve Gaziantep'in de dâhil olacağı tatbikatla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Afete toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir. Hazırlık aşaması öncelikle ailede başlar. Afet durumunda hangi tedbirlerin alınması gerektiği, nasıl buluşulacağı, afet çantası gibi konular önem arz etmektedir." dedi.

Toplantı kapsamında 2019 yılının "Afetlere Hazırlık Yılı" olarak kabul edilmesi ve Eylül ayı temasının "Afet ve Acil Durum Çantası" olarak belirlenmesi nedeniyle afet çantası tanıtımı yapılarak çanta içerisinde nelerin olması gerektiği hususunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir programla 2019 yılının "Afetlere Hazırlık Yılı" olarak kabul edilmesiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de "Afetlere Hazır Ol" çağrısı ile hazırlığın ve bilginin öneminin vurgulanmaya devam edileceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.