AFAD'dan Suriyeli sığınmacılara eğitim desteği

AFAD'dan Suriyeli sığınmacılara eğitim desteği

AFAD tarafından, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeli çocuklar için 4 dilde eğitim alabilecekleri eğitim merkezi açıldı.

Körük Mahallesi'nde açılan 26 öğretmenin görev yaptığı Batman Eğitim Merkezi'nde, 12 derslikte 540 öğrenciye Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce eğitimi verilecek.

Okul müdürü Abdullatif Abdullah, yaptığı açıklamada, devlete ve hükümete, yardımlarından dolayı teşekkür etti.
Abdullah, merkez ile büyük bir ihtiyaçlarının giderildiğini ifade ederek, merkez sayesinde Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente sığınan ailelerin çocuklarının savaş psikolojisinden uzaklaşarak eğitim görme fırsatı bulduğunu söyledi.
Tek taleplerinin servis desteği olduğunu dile getiren Abdullah, şunları kaydetti:

"AFAD bize bu merkezi açtı. Devletin, milletin bu yardımları olmasaydı çocuklarımız eğitimsiz kalacaklardı. Her şey çok güzel ancak merkez kent merkezinden uzak olduğu için devletimizden ve hayırseverlerden servis desteği bekliyoruz. Devlete, hükümete, Batman Valiliği'ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve AFAD'a teşekkür ediyoruz."
Kendisinin de savaş mağduru olduğunu aktaran Abdullah, eşi ve 4 çocuğu ile Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiklerini anlattı.

Eşi ile öğretmenlik yaptığını belirten Abdullah, "Orada hayat zordu, savaş vardı. Hayat normale döndüğü takdirde ülkemize döneceğiz. Güzel günlerin gelmesini bekliyoruz" dedi.
Suriyeli sığınmacılara 12 derslikli okul

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.