'Afad' isimli bebekler Türkiye'ye minnettarlığın ifadesi

'Afad' isimli bebekler Türkiye'ye minnettarlığın ifadesi

Türkiye'ye sığınan ve Suruç Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli ailelerden altısı Türkiye'ye duydukları minnettarlığın ifadesi olarak bebeklerine "Afad" ismini verdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Suruç Konaklama Tesisleri'nde yaşamlarını sürdüren Suriyeli sığınmacılardan bir çoğu, Afet ve Acil Durum Başkanlığının (AFAD) yardımlarından duydukları memnuniyet nedeniyle Türkiye'de dünyaya gelen bebeklerine "Afad" adını verdi.

Kobani'de (Ayn el Arap) DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalardan kaçan Suriyeliler, yaklaşık bir yıl önce AFAD'ın Suruç'ta oluşturduğu çadır kente yerleştirildi. Burada bütün ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanan sığınmacılar, bebeklerine de yardımlarda en çok adı geçen bu kurumun adını vermeye başladı.

Bugüne kadar 160 bebeğin dünyaya geldiği çadır kentteki 6 aile çocukları için "Afad" ismini tercih etti.

Hepimizin ihtiyacını AFAD karşılıyor

"Afad Bereke"nin annesi Nevruz Bereke de çadır kentte yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını ve burada yetkililerin kendilerine çok iyi davrandığını kaydetti.

Barınacakları yer ile giyecek ve yiyeceklerinin AFAD tarafından karşılanmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Bereke, "Afad" ismini çok sevdiklerini, bundan dolayı yeni doğan çocuklarına bu adı verdiklerini söyledi.

"Bizim için gurur verici"

Sığınmacılara yönelik çalışmaların devlet-millet eliyle yapıldığını vurgulayan Suruç Kaymakamı Abdulah Çiftçi, "Devletimizin bir kurumunun çocuklara isim olarak verilmesi bizim için de gurur vericidir" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.