AFAD, Halep'ten kaçan Suriyeliler için hazırlıklarını tamamladı

AFAD, Halep'ten kaçan Suriyeliler için hazırlıklarını tamamladı

Halep’e düzenlenen hava saldırılarından kaçan Suriyeliler için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi hazır hale getirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, olası tüm senaryolara karşı dinamik planlamalar yapan kurumun, sistemin uygulamaya hazır tutulması için koordinasyonundaki kurumlara "mesaj emri" gönderdiği bildirildi. Olası ihtiyaç için AFAD barınma merkezlerinde yeterli kapasitenin ayrıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halep’e ve kuzey bölgelerine düzenlenen hava saldırıları, bölge halkını evlerinden etti. Canlarını kurtarmak için bombardımandan kaçan Suriyelilerin olası kabulü ve ihtiyaçları için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi uygulamaya hazır durumda bulunuyor. Başbakanlık AFAD, Türkiye ve çevresinde değişen mevcut durumlara göre dinamik ve esnek planlamalar yapıyor. Olası tüm senaryolar sürekli olarak değerlendirilerek gereken hazırlıklar tamamlanıyor.

Daha önce Kobani’den 3 günde gelen 200 bin kişinin sorunsuz şekilde Türkiye’ye kabul edilmesini sağlayan sistem, uygulamaya hazır. Uluslararası prosedürlere göre silahtan arındırma, acil su ve gıda yardımı, detaylı arama, sağlık taraması, biyometrik kayıt ve barınma alanlarına transferi içeren süreç için hazırlıklar tamamlandı."

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.