AFAD ekibi Mozambik'e gidiyor

AFAD ekibi Mozambik'e gidiyor

Aralarında AFAD'dan 23 arama kurtarma uzmanının da bulunduğu 51 kişilik yardım ekibi, tropik fırtınanın vurduğu Mozambik'e hareket edecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 23 arama kurtarma uzmanının aralarında bulunduğu 51 kişilik yardım ekibi, tropik fırtınanın zarar verdiği Mozambik'e gidecek.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Afrika'nın güneydoğusunu vuran tropik kasırga sonrasında Türkiye, afetzedeleri kurtarmak ve tedavi etmek için harekete geçti.

AFAD'dan 23, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 6, Türk Kızılay'dan 2 ve AKUT'tan 20 kişi olmak üzere 51 kişiden oluşan ekip, AFAD'ın koordinasyon ve yönetiminde yardım için Mozambik'e hareket edecek.

AFAD ekibi, bölgede 8 arama kurtarma botu, 2 takım dalış ekipmanı ve 8x8 amfibik arama kurtarma aracına ek olarak orta tonaj arama kurtarma aracı ile görev yapacak.

Ekibi götürecek uçağa sağlık malzemeleri de yüklendi. Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan yola çıkacak ekibi taşıyan uçağın, Mozambik'in Beira şehrine inmesi planlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.