AFAD çalışanları tazminat istiyor

AFAD çalışanları tazminat istiyor

AFAD çalışanlarının AFAD tazminatını istediğini belirten AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, toplu sözleşmeye tepki gösterdi.

AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, toplu sözleşmenin AFAD çalışanları adına kayıp bir sözleme dönemi olduğunu söyledi.

AFAD çalışanlarının AFAD tazminatını istediğini belirten AFAD-Sen Genel Başkanı Ayhan Çelik, toplu sözleşmeye tepki gösterdi. 22 Ağustos 2015 tarihinde imzalanan toplu sözleşme ile AFAD çalışanları adına kayıp bir sözleşme dönem olduğunu ifade eden Çelik, “AFAD çalışanları olarak 7/24 saat esasına göre sürekli olası bir afet durumuna müdahale, iyileştirme, sivil savunma, planlama ve zarar azaltma görevlerini yürüten çalışanların toplu sözleşmede unutulması ve tazminat ödemesini hak eden bir teşkilat olmasına rağmen ne yazık ki yetkili sendika tarafından AFAD teşkilatının sorunlarını dile getirilmeden ve hiç bir kazanım elde edilmeden sonuçlanmıştır. Kazanım olarak gördükleri araç kullanan arama kurtarma teknisyenleri için 70 TL'nin ise tüm arama kurtarma teknisyenlerini ve şoför kadrosunda bulunan ve teknisyenlerle beraber birebir çalışanları kapsamadığı için kurum içerisinde huzursuzluk ve çalışma barışının bozacak bir sonuç olmuştur. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu yeni keşfedilen bir olgu değildir, deprem bölgeleri haritasına göre topraklarımızın yüzde 92'si deprem bölgesi içerisinde, nüfusumuzun yüzde 95'i deprem tehlikesi altında, büyük sanayi merkezlerinin yüzde 98'i ve barajlarımızın yüzde 93'ü deprem bölgesinde bulunmaktadır. Bu gerçekler ortada iken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın çalışanları adına AFAD tazminatının ödemesinin sağlanması için gerekli çalışmayı zaman geçirmeksizin yapması gerekmektedir. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı çalışanları için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavını açması, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni çıkarması, çalışma şartlarına bağlı olarak fiili hizmet süresi zammı vermesi ve risk tazminatı gibi çalışmaların sonuçlandırılması gerekmektedir" dedi.

AFAD teşkilatının tercih edilen bir kurum olması gerektiğini vurgulayan Çelik, “AFAD teşkilatı 27 Şubat 2014 tarihinden önce diğer kamu kurum ve kuruşlarında çalışanlar tarafından tercih edilen bir kurum iken 6525 Sayılı Torba Yasa değişikli ile tercih edilen değil tam tersi kaçışların olduğu bir kurum haline gelmiştir. Bir deprem ülkesi olduğumuzun gerçeği göz önünde iken, AFAD teşkilatının cezbedici bir kuruluş haline getirilmesi ve çalışanlar adına diğer kurumların çalışanları adına yapmış oldukları kazanımlarını da göz önünde bulundurularak AFAD teşkilatı çalışanları adına öncelikle AFAD tazminatın çıkarılması ve diğer düzenlemelerinde en kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.