Adıyaman'dan 6 TIR Suriye'ye gönderildi

Adıyaman'dan 6 TIR Suriye'ye gönderildi

Adıyaman'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliğince toplanan un, kışlık giysi ve battaniye yüklü 6 tır Suriye'ye gönderildi.

Adıyaman Valiliğinin önünde düzenlenen törende konuşan İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı şehirlerin haritadan silinmeye devam ettiğini söyledi.

 
İHH olarak bu katliamlara sessiz kalmadıklarını kaydeden Akkuş, mazlum insanların sürekli yanlarında olduklarını dile getirdi.
 
Suriye'de yaklaşık 10 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğine dikkati çeken Akkuş, şunları kaydetti:
 
"Milyonlarca insan aç durumda. Buradaki fırınlarda un kalmadığı için ekmek üretilemiyor. Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyetiyle çalışıyoruz. İHH olarak şimdiye kadar Türkiye'nin her ilinden toplamda 7 bin tır gıda ve benzeri yardımları Suriye'ye gönderdik. Adıyaman'da da hayırseverlerimizin desteğiyle şu ana kadar 19 tır yardım gönderdik."
 
İHH'nin Suriye'de, Hatay Reyhanlı ve Kilis'te toplam 40 fırın ve 12 un değirmeni bulunduğunu anlatan Akkuş, buralar aracılığıyla da Suriye'ye ve sığınmacılara yardım yaptıklarını belirtti.
 
Bugünkü yardımların giysi, 3 bin torba un ve 300 battaniyeden oluştuğunu aktaran Akkuş, Adıyaman halkının her zaman Suriyelilerin yanında olduğunu anımsattı.
 
Akkuş'un konuşmasının ardından tırlar, Suriye'ye gitmek üzere yola çıkarıldı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.