Adıyaman'da Kutlu Doğum izdihamı

Adıyaman'da Kutlu Doğum izdihamı

Adıyaman'da sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle onbinlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Etkinliğe katılan Kadir Topbaş ezilme tehlikesi yaşadı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Toppaş'ın da katıldığı kutlama etkinliklerinde, Kadir Topbaş yoğun ilgi nedeniyle oluşan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi. Bu yıl sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'nde 4'üncüsü düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri her yıl olduğundan daha fazla kişiyi ağırladı. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı etkinliklerde sahabe etrafındaki kilometrelerce alan aileler tarafından dolduruldu. Vatandaşlar aileleriyle birlikte gelip hem sahabede ibadetlerini ettiler hem de piknik yaptılar. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş vatandaşların yoğun ilgisi arasında etkinliğin yapılacağı alana ilerledi. Sahabede Kızılay kan bağışı çadırı kurarken, Adıyaman ve çevre ilçelerden gelen satıcılar ise kurdukları tezgahlarda satış yapmanın telaşı içerisine girdiler. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ahmet Kayalı tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Törenin açılış konuşmasını yapan Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, sahabenin çevre düzenlemesini içerin projenin içeri hakkında bilgiler verdi. 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat de gelen davetlilere hoşgeldin konuşması yaparak, projenin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Türkiye sınırları içerisinde Eyüp El Ensari türbesinin ardından makamı kaynaklarda kesin olarak belli olan diğer sahabenin Safvan Bin Muattal olduğunu belirterek, sahabenin Adıyaman toprakları içersinde olmasından duyduğu mutluluk ve onuru dile getirdi. 

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, konuşmasında 1440. Kutlu Doğum Haftası'nın böyle bir mekanda düzenlenmesini sağlayanlara teşekkür etti.

Projenin hayata geçmesinde büyük emek harcayan AK Parti Eski Milletvekili Mahmut Göksu ise, sahabelerin yıldız olduğunu ve böyle bir yıldızın bu topraklarda olmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, projenin hayata geçmesiyle birlikte inanç turizminin merkezi haline gelineceğine dikkat çekti.

25 MİLYON DOLARLIK PROJENİN SÖZÜNÜ VERDİ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kutlamalarda yaptığı konuşmada KİPTAŞ tarafından projesi çizilen ve maliyeti yaklaşık 25 milyon dolar olan projeyi hayata geçirmenin kendileri için onur olacağını ifade etti. Topbaş, "Bu güzelliği sizlerle birlikte yaşamanın memnuniyetini sizlerle birlikte yaşamanın mutluluğunu duyuyorum. Habeşistan'da 12 sahabenin türbelerini yaptırdık. Bunu belediyenin kasasından değil, kendi cebimizden, has akçemizden, hayır sahibi insanlarımızla gerçekleştirdik.

Safvan Bin Muattal'ın huzurunda böyle bir proje bize layık görülmüş; bizim için ne büyük bir onurdur. Her türlü ihtiyaç içinde var. Kurban kesim alanlarından tutunda her türlü imkan medeni ölçüde içerisinde var. Bundan sonra safahatı Başbakanımıza takdim edeceğim. İnanıyorum ki gereken önemi gösterecektir. Bundan sonra projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. Burayı mükemmel bir alana çevireceğiz. Burada yatan zatı muhtereme değer" dedi. 

Vali Ramazan Sodan ise Kadir Topbaş'ın bu büyük projeyi gerçekleştirme sözünü vermesinden dolayı teşekkürlerini ileterek, sahabelerin önemine dikkat çekti. 

Konuşmalar sonunda GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz tarafından Kadir Topbaş'a yılın en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı plaketi verilirken, Topbaş'a el dokuması halı hediye edildi. 

Tören alınandaki programın sonunda Kadir Topbaş, sahabenin türbesine girerek burada dua etti. Vatandaşlarla sohbet eden Topbaş, daha sonra beraberindekilerle birlikte Adıyaman'da ki tarihi ve turistik yerleri görmek için hareket etti.

Haber7