Adıyaman Müftüsü Taşçı Cuma vaazını sosyal medya üzerinden verdi

Adıyaman Müftüsü Taşçı Cuma vaazını sosyal medya üzerinden verdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle camilerde Cuma namazı ve cemaatle namaz kılmanın risk taşımasından dolayı Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Cuma vaazını sosyal medya üzerinden verdi.

Müslümanların ibadetlerini evde bireysel olarak yapmasının ardından cami ve cemaate olan özlemi bir nebze de olsa gidermek adına Cuma günleri Adıyaman'ın Tarihi mekanlarından olan Ulu Camii'de Müslümanlara seslenecek olan İl Müftüsü Taşçı, namaz ve sabırla Allah'tan yardım istenmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayı boyunca sohbet ve mukabeleler, sosyal medya üzerinden verilecek. Adıyamanlılarla bu anlamda birlikte bir Ramazan geçirmeyi planladıklarını belirten Taşçı, "Yaklaşık bir ayı aşkın bir zamandır salgından dolayı maalesef camilerimiz ibadete kapalı ama ezanlarımız okunuyor. Sosyal mesafeyi koruma ve bu salgının etki alanını genişletmemesi adına camilerimiz ibadete maalesef kapalıdır. Şimdi Ramazan- Şerif ayımız geldi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalat-u Vessalam)'ın ifadesiyle evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan bir zaman dilimindeyiz. Biz Müslümanların hayatında en önemli ayların başında gelir on bir ayın sultanı diye adlandırdığımız Ramazan ayı." dedi.

"Önemli bir zaman dilimine eriştik"

Camiler kapalı olsa da evlerin Ramazan ayı içerisinde mescit ve cami haline getirilmesi gerektiğini belirten Taşçı, "Camilerimiz kapalı olabilir, camilerimizde teravihten mahrum olmuş olabiliriz. Bu da Allah'ın bir taktiri, bir imtihanıdır. İnşallah bu imtihanı kazanmış bir şekilde bu imtihandan ayrılacağız. Camilerimiz kapalı olabilir ama bizler inşallah evlerimizi birer mescid, cami haline getirip inşallah o teravih ve sabah namazı coşkularını evlerimizde, ailemizle beraber yaşamaya devam edeceğiz. Cemaatimizle buluşmaktan geçici bir süreliğine ayrılmış olsak da inşallah müftülük olarak sohbetlerimizi, mukabelelerimizi sosyal medya üzerinden yapacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.