Adımlarımızdaki şefkatli izler

Öğretmenlik...

Kalbî kabiliyet isteyen, aklı ilim, hâli hilm, ruhu hakikat ile doyurabilme sanatıdır. Öğretmen, güzel yansımalar alabilmek için bilgiyi hangi açıyla yansıtacağını bilen ve bildiğini fiile döken kimsedir.

Kâinat kitabının belki en önemli mütalaacısıdır. Öyle ki isim isim değil harf harf arar manayı. Bulduklarını denizin derinliklerinden çıkarılmış inci misali sergiler öğrencilerine.

Bir meslek kimliği altında pek çok mesleği barındırır aslında öğretmenlik. Sonsuza uzanan hayat yolculuğunda güvenilir ve şefkatli bir rehber, akıl ve kalpten şüpheyi, hâlden fıtrata münafî davranışları titizlikle çıkaran uzman bir cerrah, hammedesi toprak olan insana güzel sıfatına layık fazilet tohumlarını özenle ekip sevgiyle sulayan bir çiftçidir öğretmen.

‎Yolunu şaşırmış şüphelere müptela iyilik kavramından uzaklaşmış bir insanın takdir edersiniz ki hem kendisine hem topluma büyük ölçüde zararları dokunur. Böyle bir insan ne için ahlaklı barışçıl olunması gerektiğini bilmez. İşte bu yüzden "nasıl"dan önce "niçin"i anlatır öğretmen. Merhem sunmadan önce hastalığı teşhis eden bir hekimdir o.

‎Bir hayatın binler hayatı nasıl etkileyebileceğine dair bu fikirlerimi, gerek şahit olduğum gerek şahit olanlardan edindiğim canlı örnekler destekliyor. İnanıyorum ki bu noktaya gelene kadar yürüdüğü adımların altına şöyle bir baktığında pek çok insan öğretmenine dair şefkatli izler görecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum