Aden'deki sokağa çıkma yasağı 30 gün daha sürecek

Aden'deki sokağa çıkma yasağı 30 gün daha sürecek

Yemen'de geçici yönetim merkezi olan Aden kentindeki sokağa çıkma yasağının 30 gün daha devam edeceği bildirildi.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Aden Valisi Iydrus ez-Zubeydi, kentte 4 Ocak'ta başlatılan sokağa çıkma yasağının 30 gün daha devam edeceğini söyledi.

Zubeydi, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler ile Husi Ensarullah Hareketi'nin (Şiiler) uyuyan hücreler yoluyla başta Aden olmak üzere kurtarılan kentlerde normal hayata dönülmesini engellemek için güvenliği zedelemeye çalıştığını kaydetti.

Yılbaşından itibaren güvenliği sağlamak için çok sert önemler aldıklarını aktaran Zubeydi, kentte Husilerin kontrolündeki en önemli devlet kurumları olan Aden Limanı ile Uluslararası Havalimanı'nın geri alındığını hatırlattı.

Toplantıda konuşan Aden Emniyet Müdürü Albay Şelal Ali Şayia ise kentteki güvenliği sağlama planının uygulamaya konulduğunu, Aden'de sağlanacak güvenlik ve barışın tüm Arap ülkeleri için de önemli olduğunu vurguladı.

- Güvenlik şefi öldürüldü

Öte yandan Uluslararası Aden Havalimanı Güvenlik Soruşturmaları Sorumlusu Emin Şayif, Aden'in El-Mansura semtindeki evinden çıktığı esnada kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açılarak öldürüldü.

-Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin de söz konusu semtte ikamet ettiği öğrenildi.

Husiler ve Salih yanlısı güçlerden temmuz ayında kurtarılan Aden'de üst düzey yetkililere yönelik sık sık saldırılar yaşanıyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.