Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları belli oldu!

Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları belli oldu!

Sabahtan itibaren hakim ve savcılık sınavına girenleri heyecan sardı. Takvime göre bugün sonuçlar açıklanacaktı. Sabırsızlık gitgide artarken "Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları açıklandı mı?" sorusu yoğunlaşmıştı.

2019 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı için başvurular 31 Ekim - 7 Kasım tarihinde alındı. Adaylar 29 Aralık'ta Ankara'da sınava girdiler. Bugün sonuç günüydü.. Bu nedenle sıklıkla "Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları açıklandı mı?" sorusu soruluyordu. Az önce müjdeli haber geldi.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin daha önce duyurduğu takvime göre Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları 23 Ocak Perşembe günü açıklanacaktı. Biraz önce beklenen haber geldi. Sonuçları aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

MÜLAKAT HAKKINDA DETAYLAR

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (1000) iki katı fazlası olan 3000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 3000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 3000’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300 üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.