Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Ayasofya mesajları

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Ayasofya mesajları

Fatih Sultan Mehmet cennet mekanın vakfiyesinde olduğu gibi ibadete açanlara, buna vesile olanlara, bu konuda gayret ve çaba sarf edenlere...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Trabzon'daki tarihi Ayasofya'nın 52 yıl aradan sonra cami olarak yeniden hizmet vermesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Tarihimize, kültürümüze, vakıflarımıza bizi biz yapan değerlerimize sahip çıktığımız sürece Türkiye ve Türk milleti ilelebet yaşamaya devam edecektir." dedi.

Bakan Bozdağ, Ayasofya Mahallesi'nde yer alan, geçmişte önce cami, sonra müze olarak kullanılan ve 52 yıl aranın ardından, yeniden cami olarak hizmete açılan tarihi Ayasofya'ya ziyarette bulundu.

Trabzon'un her tarafının tarihin önemli mühürleri ile donatıldığını ifade eden Bozdağ, "Trabzon Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği şehir, İstanbul da Fatih tarafından fethedilmiştir. Bu anlamda Trabzon ile İstanbul Fatih'leri bir olan kardeş şehirlerdir." dedi.

Bozdağ, Trabzon'da Ayasofya olarak bilinen camiyi, ibadete açıldığı tarihten sonra fırsatı olmadığı için bugün ziyaret ettiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Bu tarihi mirası yerinde görmek için gelip ziyaret ettik. Ben bu vesile ile 52 yıl aradan sonra burayı yeniden Fatih Sultan Mehmet cennet mekanın vakfiyesinde olduğu gibi ibadete açanlara, buna vesile olanlara, bu konuda gayret ve çaba sarf edenlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Tarihimize, kültürümüze, vakıflarımıza, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıktığımız sürece Türkiye ve Türk milleti ilelebet yaşamaya devam edecektir. Bugün burada Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine uygun şekilde Trabzon'daki Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmış olmasını görmekten büyük şeref ve onur duydum. Bunun AK Parti hükümetleri döneminde yapılmış olması da bizim için ayrı bir bahtiyarlıktır."

"Bu mabet içi cemaatle dolu olduğu sürece inşallah ilelebet yaşayacaktır"

Ayasofya'ya sahip çıktıkları için Trabzonlulara teşekkürlerini ileten Bakan Bozdağ, "Böylesine bir tarihe, kültüre sahip çıktıkları, onları yaşattıkları ve onlara varlıkları ile yaşam verdikleri için Trabzonlu kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Trabzonlular da sahip çıktığı sürece burada insanlar yaşadığı, bu mabet içi cemaatle dolu olduğu sürece inşallah ilelebet yaşayacaktır." ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ ve beraberindekiler daha sonra Ayasofya'nın bahçesini gezerek, buradan ayrıldı. Ziyarette, Bakan Bozdağ'a, Öz, Köksal, Kutanoğlu, Cimşit ve Revi'nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın babası ve gazeteci-yazar Sadık Albayrak da eşlik etti. Albayrak, cami hakkında Bozdağ'a bilgi aktardı.

aa

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum