Açlık grevi yapan Filistinli gazeteciye destek gösterisi

Açlık grevi yapan Filistinli gazeteciye destek gösterisi

Ramallah kentinde toplanan bir grup Filistinli, açlık grevindeki tutuklu Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'e destek gösterisi düzenledi

Filistinin Ramallah kentinde İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 79 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'a destek gösterisi düzenlendi.

Gazeteciler Sendikası ve Esirler Heyeti'nin çağrısı üzerine bir araya gelen onlarca Filistinli gazeteci, İsrail'in idari tutuklama uygulamasını protesto etti.

Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki "Kayk'ın serbest bırakılması için yapılan tüm kanuni ve siyasi çabalar İsrail'in uzlaşmazlık duvarı ve idari tutukluluktaki ısrarına çarptı" dedi.

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın "Mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti. 

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, istihbarat bilgilerine dayanılarak, Filistinliler 1 ila 6 ay hapsediliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.