Açlık çeken Gazzeli çocuklar israilin yanında Dünya'yı da protesto etti

Açlık çeken Gazzeli çocuklar israilin yanında Dünya'yı da protesto etti

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde onlarca Filistinli çocuk, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren yoğun saldırıları ve işgali nedeniyle yaşanan gıda kıtlığını protesto etti

Sokaklarda toplanan çocuklar, "Ekmek benim hayalim oldu", "Açlık kafirdir" ve "Yiyecek istiyoruz" yazılı pankartlar açtı.

Ellerindeki kaşıklarla boş tencerelere vuran küçük çocuklar, Gazze'deki saldırıları kınayan ve iyi bir yaşam talebini dile getiren çeşitli sloganlar attı.

Çocuklardan 10 yaşındaki Ayat Aşur, gösteri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Açlıktan ölüyoruz. Yiyecek bir şey yok. Artık güvercin yiyoruz." dedi.

Gıdanın pahalı olduğunu ve yardıma ihtiyaç duyduklarını vurgulayan küçük Aşur, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insanların yiyecek, su ve çocuklarına süt bulamadıklarını" belirtti.

Filistinli Aşur, Arap ülkelerine "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının yanında yer almaları ve maruz kaldıkları kıtlığı durdurmaları" çağrısında bulundu.

Ömer el-Şembari ise tüm dünyaya, diğer çocuklar gibi kendilerinin de su ve yiyecek istediğini duyurmak için sokağa çıktıklarını söyledi.

Filistinli 14 yaşındaki çocuk, "Günde bir öğün yemek yiyoruz, su ve salça bize yetmiyor. Arpa ve kuru mısırdan oluşan hayvan gıdaları yemekten yorulduk. Zor şartlardan geçiyoruz. Arap ülkeleri ve dünya bizim yanımızda olmalı." dedi.

gazze-b1.jpg2190020.jpg

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.