Acil yardıma ihtiyaç var

Acil yardıma ihtiyaç var

Cousin: "Mülteciler için 186 milyon dolar acil yardıma ihtiyaç var" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM), Afrika'daki gıda kıtlığı nedeniyle kıtada bulunan 800 bin mülteci için acil yardım çağrısında bulundu.
 
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında, Dünya Gıda Programı (WFP) Başkanı Ertharin Cousin ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Afrika kıtasındaki mültecilerin yıl sonuna kadar gıda ihtiyacının karşılanması amacıyla 186 milyon dolar acil yardım talebinde bulundu.
 
Cousin, "Afrika kıtasında bulunan mültecilerin çoğu, Dünya Gıda Programı'nın dağıttığı gıda malzemesine bağımlı bir şekilde yaşıyor ve hayatta kalabiliyor ama şimdi finansman sıkıntısı nedeniyle açlıkla yüzleşiyorlar" dedi.
 
Bağışta bulunan ülkelerden mülteciler için yardım talebinde bulunan Cousin, "Afrika genelinde 22 ülkede 200 farklı noktada 2.4 milyon mülteci düzenli WFP'nin gıda yardımına muhtaç. Mevcut durumda bu sayının üçte birinin aldığı gıda istihkak payında azalma yaşandı" ifadelerini kullandı.
 
Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad ve Güney Sudan'da bulunan 450 bin mülteciye dağıtılan yardım malzemesi miktarının yüzde 50 oranında azaltıldığını kaydeden Cousin, Liberya, Burkino Faso, Mozambik, Gana, Moritanya ve Uganda'da bulunan 338 bin mülteci için ise bu oranın yüzde 5 ile 43 arasında değişmekte olduğunu söyledi.
 
“BÜTÇE, İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR”
 
Güney Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki son durumdan endişe duyduğunu ifade eden Guterres ise "Güney Sudan'da, yağmur sezonunun da başladığı bu dönemde yakın zamanda barış ortamı sağlanamazsa ülke içinde büyük bir gıda güvenliği sorunu yaşayabiliriz" dedi.
 
2011 yılında günlük bazda dünya genelinde 14 bin insanın yerinden edildiğini ve bu rakamın artarak 2012'de 23 bin, 2014'de ise 32 bine ulaştığını ifade eden Gutterres, dünyada insani yardımlar için ayrılan bütçenin, büyük artış gösteren insani yardım ihtiyacını karşılamakta yetersiz olduğunu vurguladı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.