Acı biber, üreticisini sevindirdi

Acı biber, üreticisini sevindirdi

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, acı Frenk biberinin 2,5 liraya alıcı bularak fiyat rekoru kırdığını söyledi.

  Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin biber deposu olarak bilinen Sinirli Ovası'ndaki biber üreticilerinin, iyi bir yıl geçirdiğini belirtti. 

Üreticilerin geçmişte alıcı bulamadığını ve biber fiyatının maliyetinin altına düştüğünü ifade eden Şenol, bu yıl ise hem fiyat hem de rekolte açısından "altın yıl" yaşadıklarını vurguladı. 

İlçedeki konserve ve turşu fabrikalarına satılan acı biberin hasadına temmuz ayında başlandığını dile getiren Şenol, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllara oranla ekim alanlarında artış yaşanan biber ürününde şu anda fiyat bakımından çiftçimiz mutlu. Türüne göre biberler kilogram bazında 80 kuruş ile 2,5 lira arasında satılıyor. Geçtiğimiz yıl 500 tonlara kadar düşen biber üretiminin bu yıl bin ile bin 500 ton arasında olması beklentimizdi. Şu anda bu rakamın üzerine çıktık ve halen hasat dönemimiz devam ediyor."

Acı Frenk biberinin şu anda 2,5 liraya alıcı bularak fiyat rekoru kırdığını belirten Şenol, "Fiyatın ekim sonuna kadar sürecek hasat döneminde 3-4 liraya çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.