Açe'nin camileri çocuk sesiyle inliyor

Açe'nin camileri çocuk sesiyle inliyor

Endonezya'nın Banda Açe bölgesinde çocuklar ramazan ayında camilerde düzenlenen faaliyetlerle hem eğleniyor hem de Kuran-ı Kerim okumayı öğreniyor. Çocuklar için bir yaşam tarzı haline getirilen uygulama ile ibadet sevdiriliyor.

Açe eyaletinin başkenti Banda Açe'deki birçok cami, ramazan ayında Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen çocukların akınına uğrarken, rengarenk kıyafetleri içindeki sevimli çocuklar cami cemaatini neşelendiriyor.

İlkokulların ramazan ayında düzenlediği faaliyetler çerçevesinde öğretmenleriyle camiye gelen çocuklar, tüm günü Kuran-ı Kerim ezberleyerek ve ibadet ederek geçiriyor.

Cami çocukların yaşam tarzı haline geliyor

Cami gün boyunca çocukların cıvıl cıvıl sesleriyle okuduğu ayetlerle yankılanırken, bu sayede çocukların Kur'an-ı Kerim okumayı alışkanlık haline getirmesi ve bunun, yaşamlarının bir parçası olması hedefleniyor.

Camide gruplar halinde ders veren hocalar, bir yandan Kur'an-ı Kerim öğretirken diğer yandan çocuklarla oyunlar oynuyor.

Açe'deki camiler çocuk sesleriyle çınlıyor.nn

Çocuklara ibadet alışkanlığı kazandırılmaya çalışılıyor

Çocuklarıyla gelenlerin çokluğunun göze çarptığı camide ebeveynler, vakit namazları ve ramazan ayı ibadetlerini yerine getirirken, çocuklarına da ibadet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor.

Diğer yandan çocuklara ilgi çekici renkli desenlerde İslami kıyafet giydirilmesi ve göze hoş gelen renkli ciltlerle kaplanmış cüz ve Kur'an-ı Kerim kullanılması, çocukların ibadetlere yönlendirilmesi konusunda büyük rol oynuyor.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.