'Acemi kasaplar' hastanelik oldu

'Acemi kasaplar' hastanelik oldu

Yurdun birçok şehrinde kurban kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelere koştu

İstanbul'da kurban keserken yaralanan birçok "acemi kasap" hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Kentte kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışan çok sayıda vatandaş yaralandı. 

Yaralanan vatandaşların bir kısmı ayakta tedavi edildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kağıthane Devlet Hastanesine kendi araçları veya ambulansla gelen vatandaşlar, zaman zaman yoğunluğa neden oldu. 

Yaralılar, şehrin farklı bölgelerinde bulunan birçok hastanenin acil servisine de başvurdu. 

Aralarında Bağcılar, Haseki, Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve araştırma hastanelerinin de bulunduğu kentteki birçok hastaneye giden vatandaşların, bıçak ve satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu yaralandığı görüldü. 

Hastanelere başvuran yaralıların büyük çoğunluğu yapılan müdahalelerinin ardından taburcu edildi.

Öte yandan Anadolu Yakasında da yaralanan kasaplar hastanelerin acil servislerine başvurdu.

İzmir

İzmir'de kurban keserken yaralananlar acil servislere başvurdu.

Kurban kesim işlemi sırasında yaralanan acemi kasaplar, kentteki hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu.

Menderes ilçesinde testereyle elinden yaralanan 24 yaşındaki Ramazan Ovacık, 112 Acil Servis ekibince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Hastanedeki müdahalesinin ardından taburcu edilen Ovacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, testereyle et parçalarken kestiği eline dikiş atıldığını söyledi.

Bu arada, kurbanlarını kestirmek isteyenler kesim yerlerinde yoğunluğa neden oldu.

Kurbanlık almak isteyenler de sabah erken saatlerden itibaren kurban satış yerlerine gitti. Birçok hayvan sahibi kurbanlık fiyatlarında indirim yaptı.

Kırklareli

Kırklareli'nde Bayram namazının ardından, bazı vatandaşlar kurbanını kesmek isterken ya da kurbanın derisini yüzerken kendini yaraladı.

Hafif yaralı vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Köçer Çetintürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık keserken bir anlık dalgınlığı nedeniyle bıçakla elini kestiğini söyledi.

Çetintürk, tedavisi için arkadaşlarının yardımıyla hastaneye geldiğini ifade etti.

Kocaeli ve Sakarya

Kocaeli ve Sakarya'da kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar, hastanelik oldu. 

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı. 

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 8 kişi, Kocaeli Devlet Hastanesine başvurdu.

Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan "acemi kasaplar", yoğunluğa neden olurken yaralıların bazıları ayakta tedavi edildi.

Sakarya'da bayramın ilk saatlerinde 5 kişi, kurban kesmeye çalışırken yaralandı. 

Bayram namazının ardından kentte, bazı vatandaşlar kurbanını kesmek isterken ya da derisini yüzerken kendini yaraladı. 

Bıçakla yaralanan 5 "acemi kasap", Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. 

Hafif yaralı vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Bıçak darbesiyle kolundan yaralanan Yücel Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlığın boynuzunu tutarken elini sağ kulağının oraya koyduğunu, bu sırada bıçağın atılmasıyla yaralandığını anlattı. 

"Hem kurbanı hem beni kesmiş oldu." diyen Kılıç, "Damarlar ve lifler gitmiş, doktorlar dikti. Bir daha kesmem artık, seyrederim." ifadelerini kullandı. 

Kılıç, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. 

Adana

Adana'da bayram namazının ardından kurbanlarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu. 

Yaralananların büyük çoğunluğu, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Seyhan Devlet Hastanesine gelen Selahattin Kızmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Koyun keserken bıçakla elimi kestim. 36 senedir ilk defa bir yerimi kestim." dedi.

Osmaniye

Osmaniye'de kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan 10 vatandaş, kentteki hastanelerde ayakta tedavi edildi.

Yetkililer, şu ana kadar büyük bir yaralanma olayıyla karşılaşılmadığını, hastaneye gelenlerin, yaralarına pansuman yapıldıktan ya da dikiş atıldıktan sonra taburcu edildiğini belirtti.

Mersin 

Mersin'de de bayram namazının ardından kurban kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan vatandaşlar, çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu. 

Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kayseri

Kayseri'de, kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayanlar, sabah saatlerinden itibaren Kayseri Devlet, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kayseri Şehir hastaneleri ile kentteki özel hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Kurban kesmeye çalışırken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 135 kişiden bazıları, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Sivas

Sivas'ta da "acemi kasaplar" bayramın ilk günü hastaneleri doldurdu.

Kent merkezinde kurban keserken yaralanan 80 kişi, Sivas Numune ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanelerine başvurdu.

Bu arada, Mevlana Mahallesi'ndeki kesim alanında sahibinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlık, kısa sürede yakalandı. 

Kırıkkale

Kırıkkale'de sabahın erken saatlerinden itibaren kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralananlar, Yüksek İhtisas ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine başvurdu.

Yaralanan 60'a yakın kişiden bazıları ayakta tedavi edildi.

Yozgat

Yozgat'ta sabahın erken saatlerinden itibaren kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralananlar, Yozgat Şehir Hastanesine geldi. 

Çeşitli yerlerinden yaralanan 21 "acemi kasap" hastane acil servisinde tedavi edildi. 

Öte yandan, sahibinin elinden kaçan küçükbaş kurbanlık, Yozgat Şehir Hastanesi acil servisi önüne geldi. Kurbanlık, hastanedeki bir refakatçi tarafından yakalanarak sahiplerine teslim edildi.

Düzce

Düzce'de kurban kesimi yaparken yaralanan 50 kişi, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Vatandaşlar, yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi. 

Yaralanan vatandaşlardan Mecit Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumunun ağır olmadığını belirterek, "Hayvanı keserken kafasını bir anda çevirdi. Daha sonra bıçak da elime vurdu, ben kendi elimi kestim." dedi. 

Zonguldak

Zonguldak'ta kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan 18 vatandaş, hastanelere başvurdu. 

Zonguldak merkez ile Alaplı, Kozlu, Kilimli, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde, kurban kesimi sırasında yaralananlar, çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu. 

Merkez ve ilçelerde 18 kişinin hastanelere müracaat ettiği kentte, bazı vatandaşlar kurbanlığın tepmesi sonucu yaralandı.

Yaralılardan bazıları kendi imkanlarıyla hastaneye giderken bazıları da 112 Acil Servis ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi edildi. 

Bolu

Bolu'da kurban keserken yaralan 21 kişi hastanelere başvurdu.

Kent merkezinde kesim işlemlerinin başlamasının ardından Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine çeşitli yerlerinden yaralanan 21 vatandaş geldi. 

Kurban kesimi sırasında yaralanan Ali Okar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvanın kesimi sırasında kasabın bıçağının kolunu kesmesi sonucu yaralandığını, hastanenin acil sevisinde gerekli tedavinin yapıldığını ve iyi olduğunu söyledi. 

Doğu'da 238 "acemi kasap" soluğu hastanede aldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 238 "acemi kasap", hastanelere müracaat etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla Erzurum'da, Palandöken Devlet, Bölge Eğitim ve Araştırma ile Atatürk Üniversitesi Araştırma hastanelerinin acil servislerinde yoğunluk oluştu.

Erzurum'da kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 75 vatandaş, hastanelerde ayakta tedavi edildi.

Yaralanan vatandaşlardan Osman Y, "Hayvanı kesmek için yere yatırdığımızda kalkmaya çalıştı. İkinci kez hayvanı yatırmaya çalıştığımızda sol el parmaklarım hayvanın boyunuzu ile ipin arasına sıkıştı. 3 yerde kırık var. Durumu benden kötü olanlar da var. Parmaklarını kesenler var. Allah herkese şifa versin." dedi. 

Vatandaşlardan Adem Kırkkeseli de kurban kesmek isterken yaralandığını ifade ederek, "Hayvan çok büyüktü. Yere yatırmak istediğim hayvan, mücadele sonrası üzerime düşünce ayağım kırıldı. Hayvan yaklaşık 1 tondu." diye konuştu.

Kars'ta 80, Ağrı'da 35, Erzincan'da 26, Ardahan'da 15, Iğdır'da 7 kişi de kurban kesimi sırasında yaralanarak hastanelere başvurdu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.