Aç genç yardım görevlilerinin gözleri önünde öldü

Aç genç yardım görevlilerinin gözleri önünde öldü

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Madaya'da 16 yaşındaki gencin yardım görevlilerinin gözleri önünde açlıktan öldüğünü bildirdi.

UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, Madaya'ya giden ikinci insani yardım konvoyuna katılan UNICEF yardım görevlilerinin çocuklar arasında ciddi derecede yetersiz beslenme vakalarına şahit olduklarını aktardı.

Boulierac,"Yetersiz beslenme nedeniyle 16 yaşındaki Ali isimli bir çocuğun Madaya'daki bir kinikte UNICEF yardım görevlilerinin gözleri önünde ölmesi bizi derinden üzdü" dedi.

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin 5 yaş altı 25 çocuğu kontrol ettiğini ve 22'sinde ileri derecede yetersiz beslenme tespit edildiğini belirten Boulierac, 17 yaşında bir erkek çocuğunun ve 9 aylık hamile bir kadının çok acil tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

- 32 kişi açlıktan öldü

BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Bettina Luscher ise yerel yetkililere göre Madaya'da son bir ayda 32 kişinin açlıktan öldüğünü söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Sözcüsü Tarik Yaşareviç ise Madaya'ya mobil klinikler gönderileceğini bildirdi.

Suriye rejiminin Madaya'ya mobil klinik gönderilmesi teklifini kabul ettiğini belirten Yaşareviç mobil klinikleri taşıyan araçların bu sabah yola çıktığını ifade etti.

Yaşareviç, salı günü Madaya'dan en az 13 kişinin tahliye edildiğini belirtti.

Rejim güçleri ve Hizbullah tarafından 7 aydır abluka altında tutulan, 40 bin kişinin açlık riski ile karşı karşıya olduğu Madaya'ya ve 20 bin kişinin yaşadığı Fua ve Kefraya'ya BM tarafından gönderilen insani yardım malzemelerinin ilki Suriye Kızılayı ve Kızılhaç ekiplerinin denetiminde pazartesi günü, ikinci konvoy ise perşembe günü sevk edilmişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.