ABD'ye çağrı: 'Yemen'deki koalisyondan desteğinizi çekin'

ABD'ye çağrı: 'Yemen'deki koalisyondan desteğinizi çekin'

Yemen'de bulunan insani yardım kuruluşları, ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan ve BAE'den askeri desteği çekmesini istedi.

İngiltere merkezli yardım kuruluşlarından Oxfam ve Çocukları Kurtarın (Save the Children) kuruluşları, Uluslararası Kurtarma Komitesi, CARE Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu ve Norveç Göçmen Konseyi adlı 5 uluslararası insani yardım kuruluşundan ortak yazılı açıklama yapıldı.

"ABD'nin, Yemen'e insani yardım sunan ülkelerin başında geldiği" belirtilen açıklamada, sunulan bu yardımların, Washington yönetimi tarafından Suudi Arabistan ile BAE'ye verilen askeri ve diplomatik desteğin neden olduğu zararlarla karşılaştırıldığında bir anlam ifade etmediği kaydedildi.

“ABD son yıllarda görülen büyük kıtlığın sorumluluğunu üstlenecektir”

Washington'un, "Yemen'de çatışmaların durdurulması" yönündeki çağrısını gerçek bir diplomatik baskıyla desteklemesi istenen açıklamada, "Yemen'deki milyonlarca sivilin hayatının kurtarılması için ABD'ye, Suudi Arabistan ile BAE'ye yaptığı askeri desteği durdurmaya çağırıyoruz. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; Eğer ABD, Suud-BAE koalisyonuna askeri desteğini kesmezse son yıllarda görülen en büyük kıtlığın sorumluluğunu üstlenecektir." ifadesine yer verildi.

“Hiçbir insani çaba kıtlığın önüne geçemeyecek”

 Açıklamada ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen Yemen hükümet güçleri ile Husiler arasında yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaş son bulmadığı takdirde hiçbir insani çabanın, bu ülkedeki kıtlığın önüne geçemeyeceği uyarısı yapıldı. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.