ABD'nin California, Oregon ve Washington eyaletlerindeki orman yangınları devam ediyor

ABD'nin California, Oregon ve Washington eyaletlerindeki orman yangınları devam ediyor

ABD'nin batı yakasındaki eyaletlerinden California, Oregon ve Washington'da son bir ayda 34 kişinin ölümüne neden olan orman yangınlarının, sıcaklığın etkisi ile büyümeye devam edeceği belirtiliyor.

ABD'nin batı yakasındaki eyaletlerde etkili olan orman yangınlarının, sıcaklığın artması ile büyümeye devam etmesi bekleniyor.

California eyaleti tarihinde kaydedilen en yüksek sıcaklığın ağustos ayında yaşandığını belirten California Valisi Gavin Newsom, ''Eyaletteki ortalama sıcaklıklar, 1980'den bu yana üç derece arttı ve eyalet tarihinde kaydedilen en yüksek sıcaklık ağustos ayında görüldü. Asıl mücadelemiz iklim değişikliğine karşı verdiğimiz savaştır.'' dedi.

Yetkililer, gelecek günlerde yağmur beklenmediği için yangın tehlikesinin daha da artıracağını belirtiyor.

Oregon eyaletinde çıkan 29 ayrı yangında 8 kişi hayatını kaybederken, kayıp ihbarı yapılan 16 kişinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Orman yangınlarının etkili olduğu diğer bir eyalet olan Washington'da, son haftalarda 2 bin 500 kilometrekareden fazla alanın yandığı belirtildi. Eyalette şu ana kadar bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.