ABD'nin Boston kentinde camiye saldırı

ABD'nin Boston kentinde camiye saldırı

ABD'nin Boston kentinde Islamic Center of Burlington'ın duvarlarına sprey boya ile "USA" yazan iki kişi, "mala zarar verme" suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Burlington Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada, ikisi de 18 yaşında olan Cameron Capella ve Derrik Demone'un Islamic Center of Burlington'ın duvarlarına pazar gecesi kırmızı sprey boya ile "USA" yazdıklarının tespit edildiği ve zanlıların gözaltına alındığı kaydedildi.

Saldırganların caminin güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu görüntülerde beyaz bir otomobille caminin önüne gelen saldırganlar, yüzlerini maskeyle kapatarak araçlarından iniyor ve kısa sürede geri dönerek bölgeden ayrılıyor.

Görüntülerde saldırganların duvarlara yazı yazmaları yer almıyor ancak cami yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polislerin duvarlarda "USA" yazıları ve yumurta lekeleri belirlediği bildirildi.

Polisin otomobili tespit ederek iki kişiye ulaştığı, saldırı anında araçta bekleyen üçüncü kişinin aranmasına devam edildiği kaydedildi.

Woburn Bölge Mahkemesine sevk edilen saldırganlara "mala zarar verme" suçlaması yöneltildiği ancak "nefret suçu" iddiası yöneltilmediği kaydedildi.

- "Bir dahaki sefere ne yapacaklar?"

Boston bölgesinde yayın yapan WCVB televizyon kanalında yer alan haberde, caminin daha önce de saldırıya uğradığı ve bu nedenle iki yıl önce güvenlik kamerası takıldığı belirtildi.

Islamic Center of Burlington Başkanı Munir Gandevia, WCVB'ye yaptığı açıklamada camiye gelen insanların güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayarak, "Bir dahaki sefere ne yapacaklar ve biz bunu nasıl önleyeceğiz?" diye sordu.

- CAIR'den "nefret suçu" soruşturması talebi

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Massachusetts İcra Direktörü Dr. John Robbins de konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak camiye yönelik saldırı için "nefret suçu" soruşturması açılmasını talep etti.

Robbins, açıklamasında, "Vandallar caminin duvarlarına sürekli sprey boya ile USA yazıyor. Bu ibare Müslümanların gerçek Amerikalı olmadığını öne süren İslamofobik yaklaşımın yansıması. Bu cami daha önce de benzer saldırılara uğradı. Siyasetçilerin Müslümanlara yönelik ayrımcı ifadeleri İslam merkezlerine yönelik saldırıları artırıyor" ifadelerini kullandı.

Robbins, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Ben Carson'ın "Müslümanların Başkan olmaya uygun olmadığı" yönündeki sözlerini de hatırlatarak, eyalet ve federal güvenlik güçlerinin bu tür saldırılar ve Müslüman karşıtı açıklamalar için "nefret suçu" soruşturması açmalarını talep etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.