ABD’nin başkentinde ülke tarihinin en büyük "Filistin’e destek" gösterisi yapıldı

ABD’nin başkentinde ülke tarihinin en büyük "Filistin’e destek" gösterisi yapıldı

ABD’nin başkenti Washington D.C’de, israilin Gazze’ye yönelik saldırılarında ateşkes sağlamak ve ABD”nin İsrail’e yardımlarını durdurmak amacıyla ülke tarihinin en büyük “Filistin’e destek" gösterisi düzenlendi

“Washington'a Ulusal Yürüyüş: Özgür Filistin” adı altında organize edilen gösteriye 450’den fazla sivil toplum örgütü destek verdi.

Beyaz Saray ve Kongre’nin yakınındaki Freedom Plaza Meydanı'nda yerel saat ile 14.00’te başlayan gösteriye ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin’e destek pankartları ile şehir dışından gelenler de dahil yüz binlerce gösterici katıldı.

Protestoyu organize eden kuruluşlardan ANSWER Koalisyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gösteriye 300 binden fazla kişinin katıldığını ve gösterinin, “Washington DC'de ABD tarihindeki en büyük Filistin yanlısı miting” olduğunu yazdı.

Barış yanlısı Yahudi grupların da dahil olduğu gösteride yapılan konuşmalarda, Gazze’de hemen ateşkes çağrısı yapılırken, Joe Biden yönetiminden İsrail’e yönelik ABD yardımlarının durdurulması talep edildi.

Konuşmalardan sonra göstericiler Beyaz Saray’a doğru yürüyüşe geçti.

Protesto boyunca polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

ABD'NİN DİĞER ŞEHİRLERİNDE DE FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ YAPILDI

Başkent Washington DC dışında, New York, Los Angeles, Detroit ve Seattle başta olmak üzere ABD’nin diğer şehirlerinde de Filistin’e destek gösterileri yapıldı.

Manhattan Herald Meydanı’nda toplanan 1000’den fazla Filistin yanlısı gösterici, bir süre trafiği engelleyerek Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu.

Daha sonra polisin yoğun güvenlik önlemi altında protestocular Birleşmiş Milletler binasına doğru yürüyüşe geçti.

Burada atılan sloganlardan sonra göstericiler olaysız şekilde dağıldı.

İNGİLTERE'DE ON BİNLERCE KİŞİ, BAŞKENTİN TARİHİ TRAFALGAR MEYDANI'NDA "GAZZE'DE ATEŞKES" ÇAĞRISI YAPTI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi "Trafalgar Meydanı"nda bir araya gelen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, "acil ateşkes" çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarının başlamasının ardından 14 Ekim'den bu yana her cumartesi başkentte düzenlenen yüksek katılımlı Filistin'e destek gösterileri 4. haftasına girdi.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Filistin'le dayanışma gösterilerini "nefret yürüyüşleri" olarak nitelemesi, göstericilerin Filistin bayraklarıyla başkentin merkezindeki ünlü "Trafalgar Meydanı"nda bir araya gelmesine engel olamadı.

Soğuk havaya ve yağmura rağmen çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla toplanan göstericiler, "Utan Rishi Sunak, Utan Netanyahu", "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyarak İngiliz hükümetinden "Gazze'de ateşkes" çağrılarını desteklemesini talep etti.

Gösteriye ana muhalefetteki İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn'in yanı sıra çok sayıda milletvekili ve insan hakları kuruluşu temsilcisi katılarak konuşma yaptı.

"İNGİLTERE, BUGÜN HALA İSRAİL'E GAZZE'DEKİ MASUM İNSANLARI ÖLDÜRMESİ İÇİN BOMBA TEDARİK EDİYOR"

Oldukça büyük Filistin bayrağıyla gösteriye katılan Kajsa Anckarström, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere'nin İsrail'le suç ortaklığına dikkati çekmek için eyleme katıldığını söyledi.

Anckarström, şunları dile getirdi:

"Filistin'de ve Gazze'de yaşananlar, bu hükümetin desteği olmadan gerçekleşemezdi. Burada, İngiltere’de faaliyet gösteren İsrailli silah üreticileri var, insansız hava aracı şirketleri, füze şirketleri var ve tüm bunlar İngiliz müesses nizamı olmadan gerçekleşemezdi ve asıl utanç verici olan da bunun 100 yıl önce Balfour Deklarasyonu ile başlamış olması. İşte bugün hala İsrail'e Gazze'deki masum insanları öldürmesi için bomba tedarik ediyoruz. Bu, bir felaketin de ötesinde."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum