ABD'li teknoloji şirketi Facebook onlarca Filistinlinin hesabını kapattı

ABD'li teknoloji şirketi Facebook onlarca Filistinlinin hesabını kapattı

Facebook, öncesinde hiçbir ikaz yapmadan ve makul bir gerekçe göstermeden onlarca Filistinli aktivist ve gazetecinin hesabını kapatırken bazılarına ise sitenin politikalarını ihlal ettiklerini bildirdi.

Sada Sosyal Merkezi, Filistin'de ikamet eden onlarca Filistinlinin kendilerine ulaşarak kişisel Facebook sosyal medya hesaplarının her hangi bir sebep göstermeden kapatıldığını bildirdiklerini açıkladı.

Sada Sosyal Merkezi, hesapların doğal olarak günlük Filistin ile ilgili haberleri yayınlamak için kullanan gazetecilere ve aktivistlere ait olduğuna vurgu yaptı.

Sosyal Merkez, kapatılan hesapların tekrar aktif hale getirilmesi için Facebook'a bildirmek üzere bir liste hazırlığı içerisinde oldukları bilgisini de paylaştı.

Öte yandan Sada Sosyal Merkezi, hesapları yasaklanan gazetecilerin bir listesini Facebook yönetimine göndereceklerini söyleyerek "İşgalci israil, internette ve tüm sosyal medyada Filistin içerikli haber ve paylaşımlara kısıtlama getirmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, Siyonist işgal rejiminin geçen yıl işgal altındaki Gazze'ye saldırıları sırasında onlarca Filistinli gazetecinin hesaplarını engellemişti.

WhatsApp, Filistinli gazetecilere ait telefon numaralarını engellenme gerekçesini "hesap etkinlikleri ve hizmet koşullarını ihlal etmek" olarak açıklamıştı.

Facebook'un da bir ayı aşkın süredir Filistinli gazetecilere veya yerel basın kuruluşlarına ait yüzlerce hesabı engellediği belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.