ABD'li Müslümanlar Suriyeli sığınmacı istiyor

ABD'li Müslümanlar Suriyeli sığınmacı istiyor

ABD'li Müslümanlar, St. Lous'de 60 bin sığınmacı ağırlayabileceklerini belirterek Hristiyanlarla birlikte Beyaz Saray'a başvurdu.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) St. Lous'e 60 bin Suriyeli gelebileceğini belirterek Beyaz Saray'dan karar çıkartabilmek için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya Hristiyanlar da destek veriyor.

CAIR St. Louis Direktörü Feyzan Said,sığınmacı krizinin çözümüne belli ölçüde de olsa katkıda bulunabileceğini söyledi. Said, CAIR St. Louis şubesi olarak sığınmacıların kente getirilmesi amacıyla St. Louis'de "Suriyeli Sığınmacılar: Onları Buraya Getirin Yürüyüşü" adıyla bir yürüyüş ve miting düzenleyeceklerini dile getirdi.

AB'nin savaştan kaçan Suriyeli sığınmacıları kabul etmesi yönünde ahlaki bir sorumluğu bulunduğunu kaydeden Said, bunu İngiltere Başbakanı David Cameron'ın dile getirdiğini hatırlatırken, AB'nin bu soruna yaklaşımda tamamen başarısız olduğunu ifade etti.

Kilise yöneticilerinden Pastör Johnson da sığınmacı krizini uzun süredir yakından izlediğini ifade ederek, kentin "en az 60 bin Suriyeliyi" kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Bazı Avrupa ülkelerinin sadece Hristiyanları sığınmacı olarak alacağını bildirmesiyle ilgili "Eğer birisi sadece Hristiyanlara izin vermek istediklerini bildirirse, bu onun Hrıstiyanlığı çok az kavramış olduğunu gösterir" diye konuştu.

"60 bin Suriyeliyi almak için başlattığımız bir halk hareketimiz var ve bugüne kadar sadece 24 Suriyeli kente gelmiş bulunuyor" diyen Johnson, St. Louis'in 1990'lı yıllarda çıkan savaşta Sırp zulmüne maruz kalan Bosna Hersek'den 60 bine yakın göçmeni kabul ettiğini hatırlattı, kentteki en büyük göçmen grubunu teşkil eden Bosnalıların yaşadıkları mahallelere ve kentin ekonomisine canlılık getirdiklerini anlattı.
Johnson şöyle devam etti:

"Bosnalılar hayatımızın önemli bir parçası oldular ve bundan hiçbir pişmanlık duymuyoruz. Kişisel olarak bazı AB ülkelerinin krize cevabından utandım. Birleşik Krallık 20 bin sığınmacının ülkeye girmesine izin vermeyi tartışıyor. İngiltere'ye göre daha küçük olan bir Amerikan kenti 60 bin Bosnalıyı aldı. Macarlarla ilgili söyleyecek hiçbir lafım yok."

Beyaz Saray'ı bu konuda harekete geçirmek için imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Johnson, "CAIR ile çok farklı geçmişten gelen gelen kişilerin de katıldığı bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Muhafazakarlar ve Liberaller, Hristiyanlar ve Müslümanlar St. Louis'e Suriyelileri getirmek için birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.