AB'den Suriyeli mültecilere dev sağlık yatırımı

AB'den Suriyeli mültecilere dev sağlık yatırımı

Hatay’da, Avrupa Birliği (AB) tarafından kentteki Suriyeli göçmenlere sağlık hizmeti verilebilmesi amacıyla satın alınan 220 bin euro değerindeki tıbbi cihazlar için Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezine teslim edildi.

 

Hatay’da, Avrupa Birliği (AB) tarafından kentteki Suriyeli göçmenlere sağlık hizmeti verilebilmesi amacıyla satın alınan 220 bin euro değerindeki tıbbi cihazlar için Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezinde devir teslim töreni yapıldı.
AB-Türkiye Anlaşması kapsamında Türkiye’deki mültecilere yönelik yapılacak 3 milyar euro’luk yardımın bir parçası olarak 2016 yılında AB ile Sağlık Bakanlığı arasında 300 milyon euro’luk sağlık anlaşması imzalandı. Bu kapsamda, Hatay’daki Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi için Avrupa Birliği tarafından 220 bin Euro değerinde tıbbi cihaz alındı. Sağlık Bakanlığı ve Kamu Sağlığı Kurumu temsilcilerinin ev sahipliğinde bugün merkezde yapılan devir teslim töreninde imzalar atıldı.


Törende konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye hükümeti yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının Suriyeliler’e yaptığı ev sahipliğinin takdir edilesi olduğunu kaydetti. 500 göçmen sağlık birimi ile 26 mobil sağlık biriminin 300 milyon euro’luk destekten faydalanacağını belirten Berger, sağlık olanaklarına erişimin insan onurunun en önemli parçası olduğunu söyledi.
Berger ve beraberindeki heyet daha sonra Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez ile birlikte alınan cihazları ve oluşturulan birimleri inceleyerek kurum bünyesinde sağlık hizmeti veren görevlilerin bilgi ve becerileri hakkında bilgi aldı.


Öte yandan, Hatay’daki merkezde yine AB fonlarıyla Suriyeli doktorlar ve hemşirelerin eğitimleri de yapıldı. Saraykent Sağlık Merkezinde ücretsiz sağlık hizmetlerinin Arapça olarak verilebilmesi için donanım sağlandı. Merkezde günde ortalama olarak 300 göçmene sağlık hizmeti veriliyor.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.