AB'den Myanmar'a 12 milyon avroluk yardım

AB'den Myanmar'a 12 milyon avroluk yardım

AB, Myanmar'a 12 milyon avroluk kaynak ayrıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) irade dışı yer değiştirmeden muzdarip olduğunu belirterek, onlara yardım etmenin çok önemli olduğunu bildirdi.

Myanmar'da Rohingyaların yaşadığı Arakan (Rakhine) eyaletine giden ilk AB Komisyonu üyesi olan Stylianides, ziyaretin ardından AB'nin Güney ve Doğu Asya ile Pasifik ülkeleri için oluşturduğu 27 milyon avroluk bir paket kapsamında, Myanmar'a 12 milyon avroluk kaynak ayrıldığını duyurdu.

Bölgedeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Stylianides, "Kuzey Rakhine eyaletindeki son şiddet olayları, insani ihtiyaçlar üzerinde baskıya neden oldu." dedi.

Stylianides, yetkililerin bölge için bir gıda güvenliği ve beslenme stratejisi geliştirdiğini, fakat yardım kuruluşlarının bölgeye daha rahat erişiminin sağlanması gerektiğini belirterek, "İrade dışı yer değiştirmelerden muzdarip Rohingyalara yardım etmek ve geçimlerini desteklemek özellikle önemli." ifadesini kullandı.

Myanmar'da 220 bini zorla yerlerinden edilmiş olmak üzere yarım milyondan fazla insanın yardıma ihtiyacı var. Bölgedeki Rohingyalar, Budist yönetimin uyguladığı şiddet ve baskı nedeniyle evlerini terk ederek komşu Bangladeş'e kaçmak durumunda kalıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.