AB'den Mısır'a 62 milyon avroluk mali yardım

AB'den Mısır'a 62 milyon avroluk mali yardım

Mısır ile AB arasında çeşitli projelerde kullanılmak üzere 62 milyon avroluk yardım anlaşması imzalandı.

Mısır'ın, Avrupa Birliği (AB) ile iskan ve eğitim bakanlıklarına yönelik 62 milyon avroluk yardım anlaşması imzaladığı bildirildi.

Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın bakanlığın merkez binasında imzalandığı belirtilerek, imzaya bazı Mısırlı yetkililerin yanı sıra AB Mısır Temsilcisi Büyükelçi James Moran'ın da katıldığı ifade edildi.

Anlaşmanın 32 milyon avroluk kısmının Kafru'ş-Şeyh ilindeki kanalizasyon hizmetlerinin iyileştirilmesini kapsadığı kaydedilen açıklamada, geri kalan 30 milyon avroluk kısmının ise "eğitimde iş fırsatları oluşturulması ve çocuklarla tehlikeye maruz kalanların korunmasına" yönelik programın finansmanı için ayrıldığı aktarıldı.

Söz konusu programın Eğitim Bakanlığı ile Çocukluk ve Annelik Ulusal Konseyi'nin işbirliğiyle uygulandığına işaret edilen açıklamada, programın hükümetin, ülkenin güneyindeki eğitimden kaçma eğilimine karşı yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde yapıldığına değinildi.

Uluslararası İşbirliği Bakanı Sahar Nasr'ın, "kalkınma ortaklarından gelen finansman kaynaklarından olabildiğince istifade etmek konusunda kararlıyız" ifadelerine yer verilen açıklamada, yardımın tamamının yıl sonundan önce teslim edileceği bilgisi paylaşıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.