ABD'den Myanmar'la ilgili soruşturma çağrısı

ABD'den Myanmar'la ilgili soruşturma çağrısı

ABD, Myanmar'ın Şan eyaletinde askeri zulümler işlendiğine yönelik haberlere dair güvenilir ve bağımsız soruşturma başlatılması çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Katina Adams, yaptığı açıklamada, sivil nüfus ve altyapıya ayrım gözetmeden saldırıldığı, tecavüz ve diğer cinsel şiddet eylemlerine başvurulduğu suçlamaları da dahil olmak üzere Myanmar ordusunun zulümler işlediğine yönelik haberlerden endişe duyduklarını belirtti.

Adams, "Eğer bu suçlamalar doğruysa nefret verici. Myanmar hükümetini bu suçlamalar üzerinde güvenilir ve bağımsız bir soruşturma başlatmaya ve suçluları eylemlerinden dolayı sorumlu tutmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Çin sınırında bulunan Şan eyaletinde hükümet güçleriyle etnik isyancı gruplar arasında 9 aydır devam eden yoğun çatışmalar yüzünden binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Güneydoğu Asya ülkesinde 52 milyonluk nüfusun yüzde 40'ını temsil eden etnik gruplar, sağlık, eğitim ve altyapı hizmetleri gibi alanlarda ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve ordunun suistimalleri ile karşı karşıya olduklarını ileri sürüyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.