ABD'den Filistinli Mültecilere 100 milyon dolar bağış

ABD'den Filistinli Mültecilere 100 milyon dolar bağış

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) 100 milyon dolar bağış yaptığı bildirildi.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Sığınmacılar ve Göç Dairesi Müsteşar Yardımcısı Simon Henshaw ve UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol ile Ramallah'taki ofisinde düzenlediği toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin UNRWA'ya 100 milyon dolar bağışta bulunduğunu belirterek, söz konusu yardımın, ajansın özellikle yaşadığı mali krizde Filistinlilere yönelik hizmetlerinin devam etmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Hamdallah, söz konusu yardımdan duyduğu memnuyeti ifade ederek, ABD'den "İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerine son vermesi için baskı uygulaması, Batı Şeria'nın yüzde 64'ünü oluşturan, "C" Bölgesi'nde İsrail'in kontrolünün izole edilmesi ve Filistin hükümetinin de bölgenin kaynaklarından istifade edebilmesinin sağlanması"nı talep etti.
 
UNRWA Genel Komiseri Krenpol, ajansın 2016'da öngörülen bütçe açığının yaklaşık 81 milyon dolar olduğunu, Filistin, Lübnan, Mısır, Ürdün ve Suriye'deki Filistinlilere yardım faaliyetleri çerçevesinde 2016 bütçesinin ise 680 milyon dolar olarak tahmin edildiğini açıklamıştı.
 
Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veren UNRWA, 1949 yılında kurulmuştu.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.